Sund

Suppekuren: Jeg tager aldrig på igen

8. november 2017 af Joan Andersen, foto: Niels Hougaard og Jacob Ljørring
– De kilo skal ikke på igen! Susanne er fuld af gåpåmod efter en uge på Kålsuppe Kuren, hvor hun har tabt sig 6,5 kilo, og hendes mand, Lars, lige så meget i de seks dage, han fulgte suppekuren.
suppekuren

Kålsuppe kuren

Susanne har en drøm. Hun vil gerne veje 65 kilo, men når hun går på vægten, siger den 82 kilo.

– Jeg har altid været buttet, også som barn. Det har altid været en kamp, fortæller hun.

Læs også: Michelle og Simone tabte 12 kilo med suppekuren

Til april skal maven helst være væk, for der tager familien på krydstogt rundt til De Vestindiske Øer. Susanne og Lars har nemlig lige haft sølvbryllup og har inviteret deres to store drenge med på drømmeferien. Derfor tager Susanne nu det første skridt til at smide de overflødige kilo. Hun dyrker ingen motion regelmæssigt. Hun går turer og arbejder som driftleder for kantine og rengøring, så det er et job, hvor hun går og står meget. Tidligere har hun gået til bodybike, og i nogle år løb hun sammen med sin mand.

– Jeg blev rigtig glad for det, men så løb jeg Eremitageløbet, 13 km i skoven, det drænede mig, og jeg kom aldrig rigtig i gang igen, fortæller hun.

Nu har Lars problemer med hælesporer, og det er endnu sværere at komme afsted alene. I stedet planlægger de at svømme hver weekend.

Vil du prøve Suppekuren?

Vi har samlet guides og lækre opskrifter i minihæfter til 19 kr. pr. stk. Køb dem her.

Billig mad – og dyr

Susanne har besluttet sig for, at Kålsuppe Kuren skal være første skridt på vejen til et solidt vægttab.

– Jeg kan rigtig godt lide suppe, og den her suppe smager godt. Jeg overvejer at lave den i kantinen på arbejdet, måske efter jul. Jeg kommer også til at lave den herhjemme igen, fortæller hun begejstret.

Inden hun gik i gang, troede hun, at den største udfordring blev morgenmaden.

– Jeg har spist suppe morgen, middag og aften alle dage undtaget én. Efter to dage var det faktisk o.k. med suppe til morgenmad.

Hver dag havde hun to bokse med suppe med på arbejde, til morgenmad og frokost. Og hun spiste suppe igen til aftensmad.

– Kuren er nem. Med en madplan skal man ikke tage stilling til en helt masse. Jeg har fulgt planen undtaget den sidste dag. Der fik jeg ingen brune ris, kun suppe, fortæller hun.

Dag fire med bananer på menuen bragte lykke.

– Jeg har aldrig glædet mig så meget til en banan. Min mund løb i vand bare ved tanken, siger hun og griner.

På dag fem lavede hun okseculotte til hele familien. Hun skar tomater i tynde skiver, tilsatte lidt krydderier og bagte dem i ovnen.

– Når man ikke må bruge fedtstof, er det nemmest at lave en steg. Jeg skar fedtkanten af, inden jeg spiste den, fortæller Susanne, som havde flottet sig og købt kvalitetsculotte fra Irma.

– Jeg regnede ud, at 10 liter suppe koster 92 kroner. De næste 10 liter kostede kun 32 kroner, fordi jeg brugte resterne fra sidst. Så er der råd til culottesteg, siger hun med et smil.

– Grøntsager er jo billige, hvis man køber sæsonens grøntsager. Et hvidkål koster næsten ingenting.

På dag seks besluttede hun sig for blot at komme kylling i suppen.

Den sidste dag på kuren var parret til banko med vennerne. Mens vennerne og Lars spiste kylling-bacon-sandwich og drak øl, havde Susanne suppe med i en termoflaske og drak kamillete og vand.

Se også: Slank med Camilla Framnes: Nu har jeg overskud til mine børn

Fortsætter på Sense

– Det, jeg har savnet allermest, er et stykke brød med ost. Det plejer jeg at få hver dag efter arbejde. Men der er ikke noget ved kuren, der er svært.

– Det er mig selv, der har valgt det, så jeg skal ikke gå og have ondt af mig selv, pointerer hun.

Det første døgn på Kålsuppe Kuren tabte Susanne sig 2,5 kilo. Derefter faldt vægten med et halvt kilo om dagen. Det sidste døgn tabte hun sig ”kun” 200 gram.

– Jeg havde ingen mangel på energi. Det var slet ikke et problem. To eftermiddage havde jeg tendens til hovedpine, men det gik væk igen, fortæller hun.

I alt har Susanne tabt sig 6,5 kilo, og hun har dermed tjent 6.500 kroner.

– Det er et skub i den rigtige retning. Måske har jeg idealvægten om et halvt år, siger hun håbefuldt.

Nu, efter kurens syv dage, glæder hun sig til brød til morgenmad og Seebach-musical i Fredericia Teater med et hold venner.

–Nu vil jeg bare nyde weekenden. Vi er enige om, at vi fortsætte på Sense-kuren på mandag. Vi har prøvet det en måned før, så vi kender principperne. Vi har også prøvet med gryderne væk fra bordet og portionsanrette i køkkenet. Det fungerer fint, siger Susanne, der er fast besluttet på, at de tabte kilo ikke skal på igen, så dagen efter kuren sluttede, meldte parret sig helt spontant ind i Loop Fitness, et medlemsskab, Susanne er blevet rigtig glad for.

To uger efter kuren holder hun stadig vægten nede takket være motion og kålsuppe en gang om dagen.

Er du i tvivl om, hvilken kur, der passer til dig?

Få et overblik over de mest populære og effektive kure på Letliv.dk

Sponsoreret indhold