Sund

Tab dig ved at tage billeder af din mad

10. marts 2017 af Katrine Culmsee Petersen
Foto: Pantherstock
Nye undersøgelser viser, at man ved at tage billeder af sin mad kan holde styr på sin kostindtagelse.

En særlig metode kaldet Image-based dietary assessment (billedbaseret kostvurdering) vil hjælpe personer til at tabe sig, konkluderer forskere fra Oregon State University ifølge Daily Mail.

Diætister kan nemlig ved at kigge på billeder, som man tager af sin mad, hjælpe en med at kontrollere den mad, man indtager, og vise, hvor der kan være forbedringer i kosten. Man kan også selv bedre holde styr på sine indtagelser ved at se på billederne.

10 effektive slankeråd: Tab dig helt automatisk

Med den stigende forekomst af mobiltelefoner vil det derfor være nemmere for diætisterne at hjælpe deres patienter med at holde styr på deres diæt, lyder det.

Tag gode billeder

Dem, der gerne vil tabe sig nogle kilo, er dog nødt til at lære, hvordan man tager billederne rigtigt, fortæller forsker Mary Cluskey.

På slankekur? Guide til ni populære kure

Blandt andet skal man tage billederne fra en 45 graders vinkel i forhold til maden og være sikker på, at man har et passende lys.

Metoden kan især være vigtig for dem, der får ernæringshjælp i forhold til sygdomme som diabetes eller hjertesygdomme, konkluderer forskerne.

5 typer af slanke-te der virker:

5 typer af slanke-te der virker

Sponsoreret indhold