Sund

Tabte sig 34 kilo med Dukan-kuren

11. maj 2013 af Søren Johannesen. Foto: Jacob Ljørring
Fem fødsler, en hård skilsmisse og en personlig konkurs sendte Christel Friis Lerches selvværd i bund – og hendes vægt i vejret. Da det var værst, vejede hun 109 kilo. Men så faldt den 45-årige frisør over Ude og Hjemmes Dukan-kuren slankehæfte. Det ændrede alt.
Christels forvandling med Dukan-kuren
Christels forvandling med Dukan-kuren

Med Dukan-kuren opnåede Christel et hurtigt vægttab og genfandt sit selvværd.

- Der er da ingen, der falder for en mor til fire, der vejer 0,1 ton, lød det fra eksmanden efter skilsmissen i 2002.

Som om Christel ikke havde det skidt nok i forvejen. Skilsmissen havde været slem og havde varet tre et halvt år. Samtidig ruinerede den Christel, som er frisør. Før havde hun haft 30 ansatte og to store saloner. Nu var hun gået konkurs og havde mistet alt.

- Der var så mange problemer med børnene og skilsmissen. Og jeg savnede mine forretninger. Det var virkelig svært for mig bare at sidde hjemme i Bagsværd uden at have noget at lave. Jeg spiste forkert og for meget, og lige så stille steg vægten fra 70 til omkring 100 kilo, fortæller Christel Friis Lerche.

LÆS OGSÅ: Pigerne blev skældt ud efter tabet af deres lillesøster: Vi måtte ikke dele sorgen

Vægten steg og steg

Christel blev nødt til at købe sit tøj, størrelse 52, i specialforretninger for store piger. Hun skammede sig. Selvværdet var i bund.

På ét punkt tilsmilede lykken hende dog omsider. Hun mødte kærligheden igen i den tre år yngre Daniel. I 2005 blev de forældre til lille Nicoline, og to år senere blev de gift. I Daniels navn åbnede Christel en ny salon, Hot N' Tot, i Bagsværd.

Nålen ramte 109 kilo

Selv om Christels liv altså var ved at komme på ret køl, var der stadig ét altoverskyggende problem: Vægten. Efter Nicolines fødsel ramte nålen på badevægten 109 kilo. På arbejdet fik hun hælsporer, ondt i armene og hævede fingre. Samtidig følte hun, at hun med sin størrelse gav salonen et dårligt image. Det var inden hun havde hørt om Dukan-kuren.

LÆS OGSÅ: Forladt af mor som 5-årig: Jeg følte mig værdiløs

- Kort efter kom en af mine kunder, Vera Nielsen, som er 76 år, ind i butikken. Jeg kunne slet ikke genkende hende. Hun havde tabt sig 16 kilo og så bare drøngodt ud, fortæller Christel, som nysgerrigt spurgte ind til vægttabet. Hemmeligheden: Ude og Hjemmes slankehæfte om Dukan-kuren!

- Vera fortalte også, at hun med Dukan-kuren havde tabt sig uden at motionere. Jeg tænkte, at når hun kan, så kan jeg også, lyder det fra Christel. Det var den 1. marts 2012, og vægten stod da på 103 kilo.

Christels Dukan-kuren bibel

- Dukan-kuren hæftet blev min bibel. Allerede efter fem dage havde jeg tabt 4,5 kilo. Det var helt vildt, fortæller Christel.

Hun fulgte Dukan-kuren til punkt og prikke. Fire måneder senere havde hun tabt i alt 32 kilo. Siden har hun tabt yderligere to kilo, så vægten i dag står på 69 kilo.

LÆS OGSÅ: Kommunen ville fjerne børnene: Charlotte bestod som mor

- I dag følger jeg ikke Dukan-kuren slavisk længere. Men den ligger hele tiden i baghovedet. F.eks. spiser jeg ingen stivelse (f.eks. brød, kartofler og pasta, red.), selv om jeg gerne må ifølge Dukan-kuren. Men jeg får masser af mad og er ikke sulten, siger hun.

Dukan-kuren fik mit selvværd i top

- Dukan-kuren har hjulpet mit selvværd er helt i top. Jeg føler, jeg kan det hele. Jeg har fået vildt meget energi og overskud, fortæller Christel, som i april i fjor åbnede endnu en Hot N' Tot-salon, denne gang i Lyngby.

Tøjet i størrelse 52 er røget i skraldespanden. Efter at havde fulgt Dukan-kuren bruger Christel nu størrelse 40, og målet er at komme ned i en 38. Det skorter ikke på ros og skulderklap fra både familie, venner og kunder. Folk dytter endda af hende på gaden og spørger, hvordan hun dog har tabt sig så flot. Hemmeligheden: Dukan-kuren!

 

Sponsoreret indhold