Sund

Tarme i topform: Minus fire kilo på to uger

1. november 2016 af Joan Andersen. Foto: Gregers Overvad
Kan tarme i topform gøre noget godt? Svaret er ja. Jeg har testet metoden, der hitter rundt om i verden for tiden. Fire kilo er forsvundet i lyntempo, og vægten fortsætter stabilt ned. Jeg er sukkerfri, fuld af energi og i sprudlende humør.

Imponerende, at det betyder så meget at spise anderledes. Jeg er vant til at spise grøntsager hver dag, men jeg er også vant til at spise slik hver dag, drikke mindst halvanden liter Cola zero og overhovedet ikke tænke over, hvad jeg putter i munden. 15 kilo ekstra på sidebenene kommer ikke af ingenting. Nu skal mine tarme i topform – med andre ord; jeg skal spise mine tarmbakterier sunde.

Sunde bakterier i tarmene

Målet var at leve fanatisk i to uger, få mine tarme i topform og efterfølgende have mere energi, et lysere sind og få lettere ved at smide de der 15 kilo. Jeg tænkte ikke over, hvor meget jeg spiste, kun hvad jeg spiste, og det er jo en verden til forskel fra diverse slankekure.

Min største frygt var, at jeg ville få massivt ondt i hovedet, abstinenser, ligesom alle de andre gange, jeg har forsøgt at kvitte min daglige cola.

Dine tarmbakterier afgør den bedste mad for dig

Samtidig skulle jeg undvære gluten, sukker, kød fra firbenede dyr og tilsætningsstoffer. Altså min morgenbolle, rugbrød, pasta, bøf, slik og alle former for usund snack. Og min eneste trøst ville være mørk chokolade.

Køb bogen " Tarme i topform" her

Det første resultat kom allerede efter et døgn. Et døgn uden min elskede Cola zero og den obligatoriske sukkerbombe som arbejds- og aftensnack burde give mig voldsomme abstinenser. Det skete ikke. Jeg havde lidt hovedpine de første aftener, men det var slet ikke på niveau med mine tidligere forsøg på at stoppe min cola-afhængighed, som gav mig så voldsomt ondt i hovedet, at jeg opgav.

Mere energi

Efter fire dage var det som om, tågen lettede. Den massive træthed, jeg har haft, siden jeg blev mor for knap tre år siden, var forsvundet. Jeg var fuld af energi og i godt humør. Jeg havde ikke den store lyst til hverken cola eller sukker.

Dagen efter var der burgere i kantinen, og jeg havde voldsomt lyst til at spise en – med slik til dessert. Jeg endte dagen med at spise et stykke chokolade med en mundfuld Cola zero til, men føj. Colaen smagte af sødemiddel, og jeg havde ikke lyst til at drikke den.

Jeg har hældt syv liter cola zero ud i vasken, mit hjemmelager, som normalt kun rækker til nogle få dage.

Hjælp fordøjelsen med én simpel maveøvelse

Dag syv var jeg i vildt dårligt humør, selv om jeg fik vafler, lavet på mandelmel, til morgenmad. Jeg spiste tre stykker Marabou og trøstede mig om aftenen med to stykker mørk chokolade. Dag otte tog jeg en dyb indånding, sagde pyt og steg op på hesten igen. Det hjalp gevaldigt, at jeg havde tabt mig hele 3,2 kilo på blot en uge.

Faktisk fik jeg lidt slik hver aften i form af et stykke mørk chokolade, og vægten fortsatte ned. Jeg har kun oplevet noget tilsvarende på en hvidkålssuppe-kur, som bestemt ikke var nogen nydelse. Men nu fik jeg lækker mad i store mængder, mens jeg tabte mig. Jeg var endda ude og spise vietnamesisk, og jeg tabte mig.

På blot 14 dage havde jeg smidt fire kilo helt uden sult og kalorietælling.

Når det bliver hverdag

Selv om det her ikke er en egentlig slankekur, men nærmere en sundhedskur, så betragter jeg det som kostomlægning med det formål at gå ned i vægt og få mere energi.

11 gode råd mod oppustet mave

Efter to uger var diæten blevet en del af hverdagen. Jeg bruger mere tid på at lave mad, til gengæld får jeg god mad hver dag, og selv børnene spiser mere, end de plejer. De kan også godt lide maden, men de følger selvfølgelig ikke diæten. De er begge to åleslanke og har et naturligt forhold til både grøntsager, slik og leverpostejsmadder.

Jeg har bestemt mig for at fortsætte, men med nogle små justeringer. Jeg vil gerne have en hakkebøf og svinemørbrad og soja, som indeholder gluten.

I Ude og Hjemme nr. 44, der udkommer onsdag den 2. november 2016, får du en guide til, hvordan du kan spise dine tarmbakterier sunde.

Du får også en masse lækre opskrifter, der følger kostprincipperne.

Sponsoreret indhold