Sund

Ti gode råd mod migræne

9. oktober 2013 af Louise Søgaard / Foto: Morten Mejnecke
Stine Silke Allermand har skrevet bogen Migrænefri på 3 uger. Hvis du følger rådene i den, lover hun, at du kan slippe af med dine migræne-anfald. Her får du ti gode råd fra Stine.

Ti råd mod migræne

  1. Spis stenalderkost, fjern alt sukker og koffein, og sørg for at få nok protein og olie til hvert måltid
  2. Indtag sunde omega 3- rige fedtstoffer hver dag. Det kan være fra græsfodret dyr, fisk, fiskeolier, hørfrøolier, valnødder m.m.
  3. Begræns dine sanseindtryk. Luk øjnene i løbet af dagen.
  4. Lig i din seng min. 8 timer hver nat.
  5. Motioner moderat hver dag, når du ikke har migræne, gerne i naturen.
  6. Lær dine første tegn på et migræneanfald at kende og handl på dem, ved at søge hvile og ro.
  7. Lær at identificere dine behov. Giv udtryk for dem og bed andre om hjælp.
  8. Planlæg dine pauser og overhold dem.
  9. Få frisk luft hver dag og luft godt ud hjemme.
  10. Ophold dig max sammenlagt 5-6 timer foran skærm(TV-, mobil- og computer) dagligt.

Læs også: Test din krop for glutenallergi.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvad er stenalderkost?

Også kaldet Palæo-kost. Det er den form for mad, mennesker spiste i den ældste stenalder, da vi var jægere og samlere. Vi udviklede os som mennesker på stenalderkost 2,5 millioner år før vores tidsregning og vores kost forblev uændret indtil for 10.000 år siden, da landbruget blev etableret, og man begynde at dyrke afgrøder.

Læs også: Sådan kommer du godt i gang med stenalderkost

Før landbruget spiste man de dyr, man kunne fange, og de planter, frugter og bær, man kunne finde i naturen.

Stenalderkost for migrænikere:

Det må du spise:

Kød, fisk, skaldyr, nødder,krydderurter, bær, kerner, frugt og grøntsager uden stivelse (altså ikke kartofler), gode sunde olier. Supler gerne med Q10 og B-vitamin, som er godt for migrænikere

Læs også: Her finder du en lækker opskrift på stenaldermad

Det må du ikke spise:

Korn, sukker, kunstige sødestoffer, kaffe, katofler, svinekød, alkohol og mælkeprodukter

Læs mere om Stine Silke Allermands bog på www.migrenefri.no

Sponsoreret indhold