Sund

Træn dit immunforsvar

15. oktober 2013 af Læge Jerk W. Langer
Når du er i god form, har du et stærkere immunforsvar og får færre infektioner, for eksempel forkølelse. Rammes du alligevel, overvinder immunforsvaret hurtigere infektionen.
Foto: ALL OVER
Foto: ALL OVER

Motion styrker immunsystemet ved at øge blodets indhold af naturlige dræberceller (NK-celler). Disse celler er et indre overvågningssystem, der holder øje med, om virus trænger ind i kroppen. Samtidig afstresser motion, hvilket er vigtigt, fordi stress ellers gør dig mere sårbar for infektioner.

Træning forebygger kræft
NK-cellerne uskadeliggør også celler, som er ved at blive til kræft. Derfor forebygger træning kræft i blandt andet bryst, tyktarm, æggestok og livmoder. Den optimale effekt på immunforsvaret opnår du ved at være aktiv mindst fire timer om ugen fordelt på de fleste af ugens dage.

Høj puls
Intensiteten skal være så høj, at pulsen går op, og du hiver efter vejret. Men vær opmærksom på følgende: Meget hård træning, som presser kroppen til det yderste, svækker muligvis immunforsvaret de følgende dage. Forskningen har dog ikke klarlagt dette punkt med sikkerhed.

Sponsoreret indhold