Sund

Tv-lægens bedste sundhedstip: Kig dig selv i øjnene

20. januar 2016 af Karin Heurlin. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Ude og Hjemmes læsere kender Peter Qvortrup Geisling fra hans faste brevkasse i Ude og Hjemme. Nu er han tilbage på tv-skærmen på DR1 med sit eget sundhedsmagasin sammen med tv-værten Lillian Gjerulf Kretz.

Broccoli og maratonløb står langt nede på listen, når tv-lægen giver råd om sundhed. En hverdag uden stress og uden for meget i kalenderen er langt vigtigere for et godt helbred, mener han. Nu gør han hver tirsdag tv-seerne klogere på mange forskellige grene af sundhed i programmet Sundhedsmagasinet på DR1 med værten Lillian Gjerulf Kretz.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De fleste danskere tænker nok automatisk på bjerge af gulerødder, motion og rygestop, når de hører ordet sundhed. Men et godt liv med et stærkt helbred handler om meget andet.

Peter Qvortrup Geislings nye Sundhedsmagasin på DR1 tager hver tirsdag emner op lige fra sex, influenza, D-vitamin, stress og angst til genforskning.

LÆS OGSÅ: Jeg gav min datter væk

Tv-lægens bedste råd

Sammen med Lillian Gjerulf Kretz kommer tv-lægen hele vejen rundt om sundhed set både med forskeres og patienters øjne, og programmet giver desuden råd og vejledning til, hvordan vi skal behandle os selv både fysisk og psykisk, og hvordan vi forebygger.

– Det hele skal med. Følelsesmæssig sundhed, spirituel sundhed og mental sundhed er lige så vigtig som kost, rygning og motion. Særligt når man tænker på, at stress bliver næste årtis største folkesygdom, siger tv-lægen, som heller ikke nævner hverken broccoli eller 10-kilometers løbeture, når han skal give sit allerbedste sundhedsråd.

– Nej, jeg vil aldrig sige: ”Spis mere broccoli”. Jeg tror, broccoli står som nummer 450 nede på listen over sundhedsråd, griner han og anbefaler, at man i stedet prøver at forbedre sin mentale sundhed.

– Vi har alt for travlt, og det er en skam. Livet bliver jo ikke genudsendt, så stop op og spørg dig selv, hvordan du har det. Se dig selv i øjnene. Hvis du først får ryddet op mentalt, så er fundamentet på plads, siger Peter Qvortrup i en ganske kort pause, inden han er på vej til næste tv-optagelse. Selv er han ikke bedre end andre. Han har også for travlt.

LÆS OGSÅ: Joanne brugte 14 år og en formue på at blive mor

– Jeg må indrømme, at jeg ikke selv er særlig god til at rydde op mit liv, erkender Peter Qvortrup Geisling, som foruden sit tv-arbejde er far til 5-årige Merle – og i over 10 år har han hver uge svaret på spørgsmål fra Ude og Hjemmes læsere i sin brevkasse ”Peters konsultation”. Han modtager for øvrigt meget gerne læsernes forslag til nye emner til Sundhedsmagasinet.

Du kan se Sundhedsmagasinet hver tirsdag kl. 21.55 på DR1.

Læs tv-lægen Peter Qvortrup Geislings brevkasse og gode råd i Ude og Hjemme hver uge.

Sponsoreret indhold