Sund

Vidste du det? Mint tyggegummi giver dårlig ånde

14. januar 2018 af redaktionen, foto Panthermedia
Mange foretrækker tyggegummi mod dårlig ånde, men sæt ikke din lid til mint tyggegummi. Det har i virkeligheden den modsatte effekt. I stedet er der andre madvarer, der hjælper.
Mint tyggegummi forværrer dårlig ånde. Men der findes madvarer der kan give en frisk ånde

Hvis folk træder et skridt tilbage, når du snakker, kan det skyldes sukkeret i mint tyggegummi. 

Vi kender allesammen til dårlig ånde, som skyldes bakterier i munden. Mange vil lægge deres lid til tyggegummi eller mintpastiller, men i virkeligheden kan mint tyggegummi gøre det hele værre. En undersøgelse viser, at en ud af fem mennesker regelmæssigt bruger mynte i et forsøg på at friske deres ånde. Men det gør kun problemet værre, skriver mediet Daily Mail.  

Læs også: 10 gode råd mod dårlig ånde

Undgå sukkeret i mynte

Sukkeret i mynte vil have den modsatte effekt, da det giver bedre vækst for bakterier, som angriber tænderne og giver gode arbejdsforhold til Karius og Baktus. Mint tyggegummi dræber derfor ikke de bakterier, der er årsag til den dårlige ånde, men gør det hele værre. 

- Mint er en populær måde at slippe for dårlig ånde, men mundbakterierne omdanner sukkeret i mynte til en syre, der forårsager dårlig ånde, siger den australske tandlæge James Buchanan til Daily Mail.

Læs også: Ikke mere halsbrand

Æbler og selleri renser

Han anbefaler i stedet sukkerfrit tyggegummi, da sukker kan fremkalde huller i tænder der i sig selv kan medføre dårlig ånde. I stedet anbefaler han at spise youghurt og frugt til morgenmad for at rense munden og forfriske ånden.  

Dermed er det muligt at spise sig til en god ånde, da madvarer som selleri og æbler danner spyt, der er med til at bekæmpe de lugtfremkaldende bakterier. 

Sponsoreret indhold