Sund

Vil du tabe dig? Gå på kur i hverdagene

11. februar 2014 af Mette Skøtt
I weekenden skal fridagene fejres med vin og god mad, og derfor skal du droppe at være på kur der og i stedet koncentrere dig om din slankekur i hverdagene, viser undersøgelser.

 

Klokken er 11 på en hverdag, og du er allerede sulten, så du spiser en banan og en ostemad, så er der god stor frokost på jobbet og sågar en dessert, senere nupper du en håndfuld lakridser og en chokobar, fordi du føler dig SÅ træt.

Før du ved af det, så er den dag gået med en masse spisen og alt for lidt motion. Det tager du på af, og når du så samtidig skejer ud i weekenderne, så går vægten kun en vej og det er op.

LÆS OGSÅ: Spiser du forkerte, så kan du sikkert se det på din fordøjelse. Tjek her

Så i stedet for at have dårlig samvittighed over den store kage, du spiste med veninderne søndag eftermiddag, så skal du hellere bekymre dig om alle de kalorier, du mere eller mindre bevidst spiser i hverdagene.

Alle tager nemlig lidt på i weekenden og forskellen på de tykke og tynde er, hvor meget de taber igen eller ikke tager på i hverdagene, skriver Daily Mail.
 

Tag en slapper i weekenden

Forskere fra Cornell University i New York er kommet frem til, at nærmest alle med en forholdsvis normal vægt taber sig lidt i hverdagene og tager på i weekenden. Men det afgørende er altså hvor meget vi taber os i hverdagene.

LÆS OGSÅ: Tro det eller lad være men du kan faktisk lugte, om din mad er fed

Under undersøgelserne kiggede forskere nærmere på, hvordan mønstret for vægtstigning og fald hang sammen på testpersonerne. Tallene viste at folk vejer mere søndag og mandag end senere på ugen. Og uventet fandt forskerne frem til, at der var stor forskel på de, der generelt tog på i vægt og de der tabte sig.
 

Ned med kalorierne

De folk, der tog på i vægt, gjorde det, fordi de ganske enkelt ikke skar ned på deres kalorieindtag efter weekenden og derfor fortsatte sådan helt til fredag og ind i den næste weekend. De spiste altså for meget hele ugen rundt, modsat de andre som kun spiste mere i weekenden. Derfor ligger forskellen på de tykke og de tynde i indtaget af kalorier i hverdagene.

LÆS OGSÅ: Er din største drøm at valse slank langs strandbredden så få hjælp til at føre den ud i livet

Ifølge forskerne bag undersøgelsen, vil det derfor hjælpe på vægttabet, hvis der skæres ned på hverdagens udskejelser i stedet for at være hård ved sig selv i weekenden:

-Et vellykket og langtidsholdbart vægttab sker oftest, hvis man ikke er for streng med at spise en kost, som kun giver succes på den korte bane.

Hold derfor igen i hverdagene og und dig selv lidt rart i weekenden, og så skal du nok tabe dig, er konklusionen.

Tip: Her får du en guide til 5:2-kuren med masser af tips og lækre slankeopskrifter for kun 19,00 kr >> 

5 typer slankete der virker:

5 typer af slanke-te der virker

Sponsoreret indhold