Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Søde, sprøde og saftige… Når æbler er friske, er de den perfekte snack, og selv efter mange dage på køkkenbordet udgør de en skøn ingrediens i mange madretter. Her får du 5 tips til ting, du sikkert ikke havde tænkt på, at du kunne bruge æbler til.

Et æble skal helst være sprødt, sødt og saftigt og smage af sydens sol. Vi spiser flest æbler i efteråret, men faktisk løber æblesæsonen helt fra august til april, så du kan nyde lækre, friske æbler næsten hele året.

Et sprødt og lækkert æble, du kan finde fra start november, er Pink Lady-æblet, som dyrkes med omhu i solrige områder i Frankrig, Italien og Spanien. Pink Lady er det æble, der har den længste livscyklus. Det hænger ikke mindre end syv måneder på træet, så det kan udvikle den bedste smag og konsistens. Det er det sidste æble, der bliver høstet i efteråret.

Æblet kan holde sig i flere måneder, hvis de opbevares korrekt. Det betyder, at æblet er en af de frugter, du altid har adgang til. Og selv om æbler smager fantastisk som en lille snack, kan du faktisk bruge æbler til langt mere, end du lige tror.

5 ting, du måske ikke har tænkt på, du kunne bruge æbler til

Brød og bagværk

Har du aldrig bagt brød med æbler, er du gået glip af noget. Æbler tilføjer nemlig en svampet konsistens og en sødme til brødet. Samtidig er det en fantastisk måde at få brugt æbler, der ikke længere er helt friske.

Prøv at bage et madbrød med æblestykker og hasselnødder, og server det sammen med ost, suppe eller salat. Eller prøv denne opskrift på focaccia med fine, tynde skiver af æbler, frisk rosmarin og revet gruyèreost på toppen.

Salater

En god salat er altid lækker som enten tilbehør til aftensmaden eller som en ret i sig selv, og sprøde æbletern eller æbler i skiver er en frisk og sprød ingrediens i enhver salat.

Du kan for eksempel blande en salat af grøn salat, æbler i skiver, en god feta og et drys af kerner efter eget valg. Bland det hele med din yndlingsdressing eller -vinaigrette, og på kort tid har du en skøn salat.

Skal salaten fungere som selvstændigt måltid, kan du tilføje quinoa, speltkerner, kål eller blomkålsris.

Varme retter

Måske tænker du mest på æbleflæsk, når du tænker på varme retter med æble i. Men faktisk giver æblet en lækker sødme og syre til den sammenkogte ret.

Æbler passer især godt til simreretter, hvor den gode smag får lov til at trænge ud af æblet og ind i retten. Prøv for eksempel at putte æble i blomskålskarry, i supper og i retter med gris eller kylling.

Du kan også bruge æbler til retter med fisk som i denne opskrift, hvor skiver af æble danner bund for en hel ovnbagt fisk.

Sirup til drinks

Sødmefulde æbler med masser af saft og kraft passer godt sammen med bobler, krydderurter og et hav af andre ingredienser. Det gør æblet til den perfekte medsammensvorne i barskabet. Hvad med en æbledaiquiri, en æblemartini eller måske en drink med æble og prosecco?

Du skal bruge en del sukker til to dele æbler. Skær æblerne i tern og lad dem koge i en gryde med sukker og vand, så det lige dækker æblerne, i en time. Læg ikke låg på gryden. Sigt grydens indhold ned i en skål, og pres al væsken ud af æblerne med en ske. Kog siruppen ind efter smag, og hæld den på flaske.

Nu har du en lækker hjemmelavet æblesirup til masser af skønne drinks. Vil du prøve noget nyt, kan du tilsætte en flækket vaniljestang eller lidt lakridspulver til gryden.

Æblechips

Vi holder meget af en god drink, men til alle drinks hører en god snack, og hvad er mere oplagt end at bruge dine æbler til at lave sprøde æblechips?

Start med at fjerne kernehuset fra æblerne, og skær dem ud i tynde skiver. Du kan for eksempel bruge et mandolinjern. Herefter lægger du æblerne i ét lag på en bageplade og drypper dem med en smule citronsaft.

Tør æblerne i ovnen ved 120 grader varmluft et par timer, eller til du kan se, at æblerne ser sprøde ud. De må endelig ikke blive brændte.

Du kan spise dine æblechips, som de er, eller blande dem i din hjemmelavede mysli.

Find flere opskrifter med æbler her

PINK LADY

Med sin unikke smag af honning, vanilje, rose og krydderier samt unikke farve, er Pink Lady®-æblet den perfekte snack til enhver pause. De 3000 franske, italienske og spanske Pink Lady®-avlere, der producerer ansvarligt, arbejder hårdt året rundt for at producere et kvalitetsæble. Når æblerne er høstet, sorteres de omhyggeligt på pakkestationer, så kun den bedste kvalitet sælges. De æbler, der frasorteres, går ikke til spilde, men bruges til madlavning, juice eller kompotter, gives til dyr eller genbruges til grøn energi. Pink Lady® Europe lægger vægt på ansvarlig produktion. Det gør de blandt andet gennem den nye emballage fremstillet i 100 % pap.

Se mere her, find Pink Ladys loyalitetsklub Pinkmylife her, og følg Pink Lady på Instagram