Brug det hele: Skæreost

Smid ikke en osterest ud. Der er mange måder at bruge den på – og undgå madspil. Få ni gode tips til, hvordan du kan bruge resterne.

Lander du ofte med en osterest af din skæreost, så kan du sagtens få brugt det hele alligevel. Brug resterne til:

  • Riv det og frys ned til senere brug
  • Put på boller sammen med tomat til pizzaboller
  • Lav ostecroutoner
  • I supper
  • Som ostechips
  • I pesto
  • Til gratinering
  • Til brød og bagværk
  • Ostesauce

Fakta:

De fleste oste er en god kilde til protein og kalcium.

Vær opmærksom på:

I de fleste tilfælde kan du spise en ost længe efter udløbsdatoen. Er der mug på en hård ost, kan det skæres fra, men en blød ost med mug skal du smide ud.

Teksten her er skrevet sammen med Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, stopspildafmad.org.