Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Jeg er træt af min nærige veninde

6. marts 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
En flok veninder er trætte af, at den ene i deres kreds altid medbringer meget små værtindegaver. Hun mangler ellers ikke penge, men giver konsekvent en æske chokoladekringler i stedet for vin eller blomster, når de mødes. Kan veninderne tillade sig at kommentere hendes nærighed? 

Kære Anne-Marie
Mine veninder og jeg er trætte af folks nærighed. Jeg er normalt den glade giver, men det er slut nu.

Vi er et par piger, som ses engang imellem, hvor vi skiftes til at give maden, og gæsterne har blomster eller chokolade med til værtinden.

Det er ikke, fordi jeg forventer noget, men det ligger i luften, at man tager en flaske vin eller lignende med.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er provokerende

En i gruppen har rigeligt med midler. Hun har et stort hus i et fint kvarter og kommer kørende i en dyr bil. Men hendes værtindegave er altid en æske chokoladekringler.

Det har hun med hver gang, så hun gør ikke forskel. Vi andre køber en æske chokolade til mindst 100 kroner eller en flaske vin.

Jeg ved ikke, hvorfor hun gør det, og vi andre føler os lidt provokeret, men vi tør ikke sige noget. Det kan vi vel heller ikke tillade os? Eller kan vi?

Vi vil gerne høre din kommentar, da vi ved, hun synes, du er et hit. Vi håber, hun ser svaret.
Kærlig hilsen Veninderne

Prøv med kærlig ironi

Kære Veninder
Egentlig synes jeg ikke, det er noget at gøre en sag ud af, hvis I ellers hygger jer sammen.

Jeg tror, at jeg ville lade et kærligt ord falde, næste gang jeg modtog kringlerne, noget a la ”det skulle du da ikke have gjort. Det er alt for meget”. Måske forstår hun ironien, men det kan også være, hun slet ikke bemærker den.

En anden mulighed er, at hun synes, det er dumt, at I skal have gaver med. Det demonstrerer hun med kringlerne. Her kan løsningen være, at I næste gang aftaler at droppe værtindegaver. Så er problemet løst.

Jeg håber, I kan bruge mit råd.
Kærlig hilsen Anne-Marie

Sponsoreret indhold