Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Min eksmand misbrugte vores datter

1. maj 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panther Media
“Den anonymes” datter er blevet misbrugt af sin far i flere år. Selv om “Den anonyme” er skilt fra faren, bebrejder hun sig selv, at hun intet opdagede. Men clairvoyante Anne-Marie mener ikke, at selvbebrejdelser kan bruges til noget. I stedet skal der fokuseres på datteren …

Kære Anne-Marie
Jeg håber virkelig, du vælger mit brev ud. Jeg er i den ulykkelige situation, at min datter har fortalt, at hendes far har misbrugt hende igennem flere år.

Fra hun var 11 til 14. Hun er i dag 15 år og havde ikke sagt det til nogen, før en lærer på skolen gik lidt til hende.

Får hun et godt liv?

Hun er meget overvægtig, og det er hun blevet i løbet af de seneste to år. Jeg havde tænkt på, at der måtte være noget galt, men jeg havde ikke forestillet mig, at det var så slemt.

Jeg blev skilt fra hendes far, da hun var 10 år, men jeg er ulykkelig over, at jeg ikke fornemmede, hvad der foregik.

Min eksmand er blevet meldt til politiet, og jeg håber, at han rådner op i et fængsel. Jeg kan slet ikke forstå, at han har kunnet gøre vores datter ondt.

Selv har jeg været single siden skilsmissen, og jeg synes, jeg har gjort alt for mine børn. Alligevel opdagede jeg ikke misbruget, og det bebrejder jeg selv. Jeg har også en voksen søn, som har en anden far.

Kan du se, om min datter får et godt liv, og om hendes far får den straf, han fortjener.
Med venlig hilsen Den anonyme

I skal begge have hjælp

Kære Anonyme
Først vil jeg sige, at du på ingen måde kan være skyldig i din eksmands handlinger. Man forestiller sig aldrig, at sådan noget finder sted.

Du skal give slip på din skyldfølelse, for den hjælper ikke din datter. I stedet skal du hjælpe hende ved at tale med hende og sørge for, at hun får psykologhjælp.

Husk dog også at respektere, hvis din datter ikke vil tale med dig om misbruget. Måske vil det også være godt for dig at få hjælp.

Din eksmand skal nok få sin straf, men det skal du ikke spekulere mere på. Du skal i stedet fokusere på din datter, og heldigvis er der hjælp at hente for jer begge. Med den rette hjælp skal din datter nok få det godt igen.

Jeg sender masser af kærlighed og omsorg i jeres retning. Skriv endelig til mig senere og lad mig høre, hvordan det går med jer.

Kærlig hilsen Anne-Marie

Sponsoreret indhold