Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Veninden sidder fast i sorgen

14. november 2021 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Lisbeths veninde blev skilt for fem år siden og er stadig meget ked af det. Hun kan knap tale om andet, og Lisbeth ved efterhånden ikke, hvordan hun kan hjælpe hende. Læs Anne-Maries råd her …

Kære Anne-Marie
Jeg har en veninde, som for fem år siden blev forladt af sin mand efter 25 år sammen. Hun er stadig meget påvirket af det og taler ikke om andet. Efterhånden ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre, for det er trættende at høre på.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg får dårlig samvittighed

Jeg ved godt, at jeg ikke burde skrive det, men det er sådan, jeg føler. Der kommer intet positivt fra hende, og det får mig til at trække mig, samtidig med at jeg har dårlig samvittighed.Hvordan kan jeg hjælpe hende med at komme videre? Jeg kan tilføje, at hun var til psykolog en enkelt gang lige efter skilsmissen. Hun passer sit arbejde, men har ikke overskud til andet. Hun har ingen børn.
Med venlig hilsen Lisbeth

Hårdt for jer begge

Kære Lisbeth
Jeg forstår godt, det er trættende, at der ikke kommer noget positivt fra din veninde. Men jeg forstår også, at det har været hårdt for hende – og stadig er det – og jeg tænker på, om hun mon har en ubehandlet depression? Men jeg er hverken læge eller psykolog, så jeg skal ikke give diagnoser. Jeg synes dog, at du skal forsøge at tale med hende om at mødes med en psykolog igen.
Dernæst synes jeg, at I skal foretage jer noget, når I er sammen; gå i biograf, teater eller lignende. Det vil give jer positive, fælles oplevelser, som kan komme jer begge til glæde.
Endelig har jeg hørt om andre, der er blevet hjulpet af hypnose, og jeg ved ikke, om det er noget for din veninde. Jeg synes dog, hun skal tale med lægen og en psykolog først. Jeg sender mange tanker til jer begge.
Kærlig hilsen

Sponsoreret indhold