Mellem himmel og jord

Clairvoyante Anne-Marie: Lær din datter at kende igen

4. juli 2021 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Mettes datter har lidt af anoreksi, men nu er hun ved at blive for tyk. Datteren giver Mette skylden for hendes problemer, og det er clairvoyante Anne-Marie enig i. Hun råder Mette til ikke at tale om vægt med sin datter – og til at få genopbygget et tillidsfuldt forhold til hende igen.
Anoreksi, vægt, clairvoyant

Kære Anne-Marie
Jeg har en datter, som har haft anoreksi, men er kommet over det. Nu går hun i den modsatte retning og er blevet overvægtig. Det er ikke så slemt endnu, men jeg er bange for, at hun bliver for tyk.
Jeg har forsigtigt prøvet at tale med hende, men hun blev vred på mig og sagde, at det var min skyld, at hun havde haft spisevægring, fordi jeg konstant går op i min egen og andres vægt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg er ked af hendes beskyldning

Jeg har åbenbart på et tidspunkt sagt, at hun ikke skulle spise så meget slik. Det kan jeg ikke huske, men hun holder fast i sin påstand. Hendes beskyldning har gjort mig ked af det, og jeg mener desuden ikke, at det har noget med min datter at gøre, at jeg gerne vil have en veltrænet krop.
Er der noget, jeg kan gøre for at hjælpe hende? Skal hun i behandling igen? Tak for en god brevkasse.
Kærlig hilsen Mette

Du har dyrket din krop

Kære Mette
Jeg vil først understrege, at jeg ikke er psykolog, og derfor er mit svar udelukkende set fra min egen synsvinkel.
Du skriver, at det ikke har noget med din datter at gøre, at du gerne vil have en veltrænet krop. Det er jeg ikke enig i, for jeg tror, at du har dyrket din krop på en måde, som kan have været startskuddet til din datters spiseforstyrrelse.
Det betyder ikke, at det ene og alene er din skyld, at hun blev syg. for der er også andet i din datters liv, som gør hende ekstra sårbar. Men du skal huske, at alt, hvad du siger, påvirker din datter. Derfor er det også vigtigt, at du fremover ikke taler om din datters eller din egen krop.
Jeg ved ikke, om din datter skal til psykolog igen, men jeg vil råde dig til at genopbygge et tillidsfuldt forhold til hende. Det lyder måske skørt, men du skal kort sagt lære din datter at kende. Vi tror, vi kender vores børn, fordi vi har født dem. Men vi kender ikke alle sider af dem.
Jeg kan ikke lade være med at tænke over, om du selv har haft en spiseforstyrrelse? Hvis du har, bør du behandles for den.
Se tiden an de næste par måneder,og hvis det ikke går fremad med din datter, skal hun måske til psykolog igen.
Kærlige tanker fra Anne-Marie

Sponsoreret indhold