Mellem himmel og jord

Hans øl gør mig utryg

1. januar Af Dorthe Wamsler. Foto: Colourbox
Fisken er forelsket og glæder sig til at flytte sammen med sin kæreste. Hun er dog en smule bekymret, fordi han drikker øl dagligt. Han mener ikke selv, det er noget problem. Ser fisken syner? Clairvoyante Anne-Marie er ikke i tvivl …
Mand sidder med øl, mens kvinde skælder ud

Kære Anne-Marie

Jeg skal flytte sammen med min kæreste, og det glæder jeg mig til. Der er dog det lille minus, at han drikker for meget efter min mening. Mine forældre var alkoholikere, så jeg er meget opmærksom på, om andre har et misbrug.

Det giver ham ro

Min kæreste tager en øl, hver gang han er på besøg hos mig. Når vi er hos ham, drikker han en eller flere øl. Han siger, det giver ham ro, og han synes ikke, han drikker for meget.

Det er da også rigtigt nok, at jeg aldrig har set ham fuld. Er det min fortid, der får mig til at se syner?

- Kærlig hilsen fisken

Kære fisk

Jeg har engang stået i en lignende situation, for jeg var i mine unge dage forelsket i en fyr, der også drak øl dagligt. Eftersom jeg også er vokset op med lidt for meget alkohol, var jeg også ekstra opmærksom. Jeg sagde fra, for jeg kunne ikke leve med risikoen for, at det udviklede sig misbrug. Han ville ikke undvære sin daglige øl, og det gjorde mig usikker.

Jeg tror, det er den samme følelse, der har ramt dig. Din kæreste ved sikkert godt, at dine forældre drak. Men du skal understrege over for ham, at du ikke kan leve med, at han drikker en øl hver dag.

Det burde ikke være et problem for ham at lade være, når det betyder så meget for dig. Hvis han ikke vil undvære øllen, vil jeg fraråde dig at flytte sammen med ham. Men mon ikke din kæreste forstår dig? Det håber jeg.

Der er sikkert andre, der har en anden mening, men jeg kan kun rådgive ud fra min holdning.

- Kærlig hilsen Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Sponsoreret indhold