Mellem himmel og jord

Jeg frygter ferien med svigermor

18. december 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Colourbox
”Svigerdatteren” og hendes familie er inviteret på ferie af svigerforældrene, men hun ser ikke frem til turen. Svigermoren forventer nemlig, at alle deltager i alle måltider og på alle ture, og det orker svigerdatteren ikke. Hun tager med for sine børns skyld, men hun håber, Anne-Marie har et godt råd til, hvordan hun trods alt får en god oplevelse.  
Tre generationer holder om hinanden

Kære Anne-Marie

Vi skal på ferie med min mands familie i anledning af min svigerfars 60-års fødselsdag. Vi bliver 15, og mine svigerforældre betaler fly og hotel, som er inklusive morgenmad. De øvrige måltider skal vi selv betale. Jeg har et anstrengt forhold til min svigermor og har helt ondt i maven ved tanken om turen. Hun forventer, at vi spiser alle måltider og tager på alle ture sammen – det har hun sagt til min mand.

Det vil sige, at hun skal styre hele ferien, og det kan jeg ikke holde ud. Jeg har fortalt min mand, at jeg af og til bliver på hotelværelset. Det er i orden med ham, men jeg ved, det vil skabe dårlig stemning.

Min mand mener ikke, vi kan tillade os at protestere, eftersom vi får turen betalt.
Mine børn glæder sig til at komme på ferie, og derfor tager jeg selvfølgelig med, men jeg glæder mig ikke ligefrem.

Har du et godt råd til, hvordan jeg kan få en god oplevelse og på en pæn måde få sagt til svigermor, at jeg ikke har lyst til at spise alle måltider med hele familien? Jeg ville ønske, jeg kunne se frem til rejsen, for det er trods alt dejligt at skulle ned til varmen.

- Kærlig hilsen Svigerdatteren

Kære Svigerdatter

Ja, en hyggelig ferie med familien kan nemt forvandle sig til et mareridt, når alle har forskellige forventninger.

I er voksne mennesker, og det skal dine svigerforældre huske. Din mand skal fortælle sine forældre, at I glæder jer til at være sammen med dem, men at I også har brug for tid alene. Hvis han ikke vil sige det til dem, kan du tilbyde at gøre det. Så skal han nok få det sagt.

Jeg synes, det er fint, I spiser middag sammen nogle gange og får fejret svigerfar. Men man kan ikke styre hinandens tid på den måde, din svigermor lægger op til – heller ikke selv om hun og hendes mand betaler rejsen. Jeg håber og tror, I får en dejlig ferie. I skal blot sørge for at få afstemt forventningerne inden afrejsen.

- Kærlig hilsen Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Sponsoreret indhold