I lovens navn

Bent Isager-Nielsen løfter sløret: Derfor tilstod dødspræsten

1. december 2021 af Cecilie Lunding Tolversen. Foto: Lindhardt og Ringhof
I en ny krimi-podcast dykker Ude og Hjemmes krimiekspert Bent Isager-Nielsen og forfatter Stine Bolther ned i præstesagen, hvor Thomas Gotthard blev dømt for drabet på sin hustru.

Præstens uhyggelige plan om at slå sin kone ihjel og få det til at ligne en forsvindingssag var tæt på at lykkedes, fortæller tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen i den nye podcast "På sporet".

I første afsnit dykker han, sammen med journalist og krimiforfatter Stine Bolther, ned i sagen om Thomas Gotthard, der er dømt for drabet på sin hustru Maria From Jakobsen.

- Han iscenesætter og får det til at se ud som en forsvindingssag. Dem er der hvert år flere hundrede af, fortæller Bent Isager-Nielsen i podcasten.

Skjulte forbrydelsen

Det lykkedes for den velforberedte præst at skjule sin forbrydelse i 14 dage, hvilket gav ham tid til at skaffe sig af med liget.

- En drabssag uden et lig - det er op ad bakke, konstaterer den tidligere drabschef og chef for Rejseholdet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den første fejl

Alligevel fattede politiet mistanke til Thomas Gotthard, der trods sit omhyggelige forsøg på at skjule forbrydelsen begik flere fejl.

- De første ledetråde, som politiet støder på, er præstens søgehistorik. Han har søgt på selvmord, kemikalier, opløsning af lig, og hvor meget olietønder kan rumme, siger Bent Isager-Nielsen.

Stille og roligt bygges en sag op imod præsten, som politiet til sidst anholder og sigter for drab.

Hvorfor erkendte præsten til sidst?

I flere måneder nægtede Thomas Gotthard at have noget med sin hustrus forsvinden at gøre. Det var først, da anklagemyndigheden rejste tiltale, at præsten erkendte.

- Men indtil da nægtede han ethvert kendskab til det. Formentlig fordi han tænkte, at han kunne slippe afsted med det, hvis ikke de fandt liget, forklarer den tidligere drabschef og giver sit bud på, hvorfor præsten alligevel endte med at erkende.

- Det kan være, han ville undgå, at alle mulige detaljer om sagen kommer frem i en retssag. Så kan han undgå, at der kommer alt for mange ubehageligheder frem, fortæller Bent Isager-Nielsen i podcasten "På sporet".

Journalist og forfatter Stine Bolther er vært på krimipodcasten "På sporet", hvor hun sammen med den tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen går bag om de største kriminele dramaer. Du kan finde "På sporet" der, hvor du normalt lytter til podcasts.

Sponsoreret indhold