En dyr lønforhøjelse

Fra kontoret:
Jeg har et møde med Mads. Han blev skilt fra Mette for 10 år siden, og de er forældre til tvillingpiger på 11 år. Pigerne har bopæl hos Mette og er hos Mads fem dage hver anden uge.
Mads og Mettes skilsmisse var meget konfliktfyldt, og de har også efterfølgende haft en del konflikter, men har dog fået samarbejdet om pigerne til at fungere nogenlunde, så pigerne trives.
Mads betaler normalbidraget i børnebidrag til Mette, og det har han gjort, siden der blev truffet afgørelse om børnebidrag kort efter skilsmissen. For cirka et år siden fik imidlertid Mads et nyt job, hvor han fik en væsentlig højere løn. På det tidspunkt tænkte han ikke over, at det kunne have betydning for størrelsen på børnebidraget.

Højt ægtefællebidrag vækker mistanke
Mads’ ekskone har nu fundet ud af, at hans nye job giver en højere løn, og derfor har hun søgt om forhøjet børnebidrag gennem Familieretshuset. Hun har bedt om at få det med tilbagevirkende kraft – altså fra Mads fik det nye job.
Efter at have læst på det, er Mads klar over, at han skal betale det højere børnebidrag, og det er han indforstået med. Men han frygter at skulle betale med tilbagevirkende kraft, og derfor er han kommet til mig.
Jeg forklarer, at Mette ikke kan få det forhøjede børnebidrag med tilbagevirkende kraft, men fra det tidspunkt hvor hun sendte sin ansøgning til Familieretshuset.
Mads er glad og lettet, og han vil gå hjem og svare Familieretshuset, at han er indstillet på at betale forhøjet børnebidrag fra ansøgningstidspunktet. Dermed kan sagen lukkes, og familien kan forhåbentlig finde ro.

Kan jeg miste forældremyndigheden?
Fakta
Hvis man søger om forhøjet børnebidrag, kan man tidligst få det fra ansøgningstidspunktet. Hvis man søger i forbindelse med skilsmisse, kan man få bidraget to måneder tilbage.
Det koster et gebyr på 2.800 kroner til Familieretshuset at ansøge om forhøjet børnebidrag. Formålet med det høje gebyr er at undgå, at folk søger i tide og utide, fordi de gætter på, at den anden forælder er begyndt at tjene mere, blot fordi han eller hun har været på en dyr ferie eller lignende.
Flere svar

Sådan fordeles arven efter dansker med bopæl i udlandet

Skilsmisse over grænser

Ingen rettigheder ved dødsfald

Uskiftet bo kan blive dyrt

Pension til ekskonen

Bøde til mindreårig

Skal vi skynde os at blive gift?
