Spørg advokaten

Mor får det hele

7. februar Af Louise Vinkle. Foto: Colourbox
Martin og Lise skal skilles og har aftalt, at deres 3-årige søn skal bo hos Lise. De er og uenige om fordelingen af sønnens ting. Martin mener, at de skal dele dem, mens Lise vil beholde dem alle.
Far med søn

Fra kontoret:

Jeg har møde med Martin. Han skal skilles fra Lise, og de har sammen sønnen, Lucas, på 3 år. De har aftalt, at Lucas skal bo hos Lise og være hos Martin tre overnatninger hver anden weekend og en overnatning den modsatte uge, og de har indgået en skriftlig aftale om det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men da de skal til at flytte fra hinanden, bliver de uenige om fordelingen af Lucas’ ting. Den lille dreng har selvfølgelig kun en seng, en højstol, en klapvogn og så videre, og Lise insisterer på, at hun skal have det hele, mens Martin mener, at de skal dele tingene. Ellers skal en af dem ud og købe alt ind, og det kan blive relativt dyrt.

Jeg fortæller Martin, at de kan aftale hvad som helst, hvis de kan blive enige, men det juridiske udgangspunkt er, at barnets ting følger barnet. Da Lucas skal bo hos sin mor, er det juridiske udgangspunkt derfor, at hans ting skal med hjem til hende.

Martin er rystet over, at forældrene ikke skal dele tingene, men han beslutter sig for at prøve at få det bedste ud af situationen. Han får nøglen til sin nye lejlighed om en uge, og i weekenden efter vil han tage Lucas med på en rigtig mandetur til Ikea, hvor de udover at købe nye børnemøbler også skal spise frokost.

Sponsoreret indhold