Et billede af kronprinsessen skaber debat

Dette billede af kronprinsesse Mary skaber lige nu heftig debat på de sociale medier. Burde kronprinsessen og hendes børn bære cykelhjelm, eller er de et godt forbillede blot ved at cykle?

Et hverdagsbillede af kronprinsessen har vakt opsigt internationalt. Herhjemme er det mest opsigtsvækkende den debat, billedet har skabt.

Læs også: Supermor som 15-årig

Kronprinsessen med børn på cykel uden hjelm

Kronprinsesse Mary er blevet spottet og fotograferet på ladcykel med tvillingerne Vincent og Josephine. Hun er iført stram lædernederdel, flade sko og solbriller og ligner en moderne mor i storbyen, der henter sine børn fra institution.

Billedet er blevet delt af VisitCopenhagen, som elsker den reklame kronprinsessen gør for byen. Og formanden for Cyklistforbundet, Klaus Bondam, er endnu mere begejstret.

- Tak, fordi hun – og hendes mand – også cykler rundt i byen. Det klæder dem. Det klæder byen. Og det klæder Danmark, skriver han på facebook.

Men som rigtig mange mennesker på de sociale medier har pointeret, så mangler der noget. Hverken kronprinsessen eller børnene har cykelhjelm på.

- Hvor er cykelhjelmen? spørger mange, mens andre pointerer, at uheld også kan ske på korte ture.

Se her, hvad de skriver om Mary i udlandet

Nej til lov om cykelhjelme

Hos Cyklistforbundet er der ingen slinger på cyklen.

- Cyklistforbundet anbefaler, at man bruger cykelhjelme, men er stor modstander af at gøre det lovpligtigt, skriver formanden.

Læs også: Jeg troede, min datter var død

- Vi vil ikke gøre os til dommer om de personlige valg, som de træffer i den kongelige familie, men vi rigtig glade for og stolte over at have så stærke og synlige - også internationalt - repræsentanter for noget af det fremmeste vi har i moderne urban dansk kultur; nemlig cykelkulturen, skriver Klaus Bondam og fortsætter:

- I Kronprinsessens fødeland - Australien - har de noget så tåbeligt, som en lov der påbyder hjelmbrug, hvilket beviseligt føre til færre cyklister. Dette er ikke godt for folkesundheden. Måske er dette hendes eget lille oprør. Who knows.

- Jeg tænker personligt, at pressen - hvis hun havde haft en cykelhjelm på - ville have latterliggjort hende 'big time', som de gjorde med Nyrup i sin tid, lyder hans forudsigelser.