Brev til Anne-Marie: Naboen er påtrængende

Fru Larsens nabo kommer rendende i tide og utide, og selv om hun er sød, er det irriterende. Fru Larsens mand har fået nok, men selv har hun sværere ved at sige fra, fordi hun tror, at den ældre kvinde er ensom. Hvad ville du gøre?

Kære Anne-Marie
Jeg håber, du vil vælge at svare på mit brev. Jeg har problemer med min nabo. Hun er en ældre dame, som er rigtig sød, men hun har ingen forståelse for, at vi af og til gerne vil have lidt privatliv. Hun går bare ind af vores dør og spørger, om jeg har kaffe på kanden.

Vi låser døren

Jeg nænner ikke at sige nej, men nu har min mand fået nok. Han mener, at vi også skal have tid for os selv.

Naboen har en søn, som hun sjældent ser, og derudover er der ikke rigtig andre. Det gør det endnu sværere afvise hende. Vi har låst døren, så hun ikke længere kan gå lige ind. Men så ringer hun bare på.

Vi kan ikke skjule, at vi er hjemme. Hvordan skal jeg få hende til at forstå, at hun ikke kan komme rendende hele tiden? Samtidig vil vi gerne se hende engang imellem.
Venlig hilsen fru Larsen

Sig nej

Kære Fru Larsen
Du bliver nødt til at tage være kontant over for din nabo. Næste gang hun kigger forbi, skal du sige til hende, at det ikke passer jer at få besøg i dag. Hvis du gør det nogle gange i træk, vil hun begynde at forstå pointen.

Samtidig skal du invitere hende, når du har tid. Dermed er det dig, der styrer, hvor ofte I drikker kaffe sammen. Jeg er sikker på, at hun nok skal forstå beskeden, og jeg fornemmer, at det gode naboskab fortsætter.

Kærlig hilsen Anne-Marie