Brev til Mimi: Jeg får grimme gaver

I Maries familie har de aftalt, at de voksne giver hinanden billige, symbolske julegaver og lader børnene om de større pakker. Alligevel gør Marie sig altid umage for at vælge noget personligt, og hun bliver derfor skuffet, når hun modtager gaver, der åbenlyst er valgt helt uden omtanke. Skal hun foreslå, at de dropper gaveræset, eller følge Mimis råd og demonstrere lidt?

Kære Mimi
Hvert år til jul oplever jeg samme “problem”, som jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op med. Vi har i mange år været enige om, at de voksne i familien kun giver hinanden mindre, symbolske gaver, mens børnene får større gaver. Det er en god idé efter min mening, men det ærgrer mig, at mine gaver hverken er pæne eller brugbare.

Få Ude og Hjemme leveret i postkassenLæs mere her

Blomstrede grydelapper, brillerens og miniskak

Jeg gør mig altid umage med at finde noget godt inden for budgettet, men det virker, som om de fleste af mine familiemedlemmer blot tager en tur rundt i et stort varehus og køber noget tilfældigt. Jeg nævner i flæng, at jeg har fået tre sæt hysterisk blomstrede grydelapper, en buket tørrede blomster, en plakat fra Zoo (jeg er 42 år!), uldunderbukser, pudseklude plus brillerens og et spil miniskak (jeg spiller ikke skak) og meget andet i samme dur.

Jeg har overvejet at foreslå, at vi voksne fremover slet ikke giver hinanden julegaver, for jeg føler, at jeg spilder både tid og penge. Er jeg helt galt på den?
Hilsen Marie

Tradition fra pakkeleg

Kære Marie
Nej, du er såmænd ikke galt på den. Det er blot en ny tradition, der er opstået i din familie, hvor de andre er begyndt at give den slags gaver, man ellers bruger til pakkeleg. Her cirkulerer utallige rædsler.

For mange år siden holdt vi en jul i familien, hvor ingen havde haft tid til at tænke på julegaver, fordi vi havde startet et nyt politisk parti. Gaverne var tre ruller tape, et par turistrædsler fra Italien, og hvad vi ellers kunne finde i skufferne.

Hvis din familie ikke gider at gøre sig umage, synes jeg, du skal følge deres eksempel og finde noget kikset til dem. Så kan du koncentrere dig om gode gaver til børnene. Du kan også overveje at købe det samme til dem alle for at demonstrere lidt, det kan for eksempel være tre viskestykker til hver.

Kærligt talt Mimi