Brev til Mimi: Jeg vil hellere bo hos min mor

15-årige Emma har boet hos sin far, siden hun var 9 år. Nu vil hun gerne prøve at bo hos sin mor, for hun har gode venner i morens hjemby. Hun er dog bange for at gøre sin far ked af, hvis hun flytter.  

Hej Mimi
Jeg er en pige på 15 år, som bor hos min far. Min mor bor i en anden by, og jeg plejer at være hos hende i weekenderne. Jeg kan lige godt lide dem begge. De blev skilt, da jeg var 9 år, og jeg har boet hos min far siden, fordi min mor flyttede.

Bliver drillet i skolen

Jeg bliver drillet lidt i skolen, og det er jeg ked af. Hos min mor har jeg flere gode venner, og jeg har tænkt på at flytte hjem til hende i stedet. Men jeg vil ikke gøre min far ked af det. Hvad tror du, de vil sige til det? Jeg har tænkt længe over det.
Kærlig hilsen Emma

Godt med forandring

Kære Emma
For det første skal du vide, at du i din alder selv kan bestemme, hvor du vil bo. Men jeg ved godt, at det ikke er nemt at vælge til og fra, især ikke når det gælder ens forældre. Jeg synes dog, du skal vælge efter dit hjerte.
Mobning i skolen er ikke rart. Jeg læser mange artikler – blandt andet her i Ude og Hjemme – om, hvor meget skade, mobning kan gøre.
Det kan være svært at skifte skole og hjem som ung, men jeg husker fra min egen barndom og ungdom, at jeg flyttede meget, og det var slet ikke så tosset. Forandringer kan være meget positive, hvis man selv er med på dem.
Jeg synes, du skal begynde med at tale med din mor. Vil hun synes, det er en god idé? Dernæst skal du tale med din far. Fortæl ham, hvor glad du er for ham, men også at du gerne vil have din ungdom hos mor – med mange weekendbesøg hos ham.
Jeg ønsker dig alt godt og vil gerne høre fra dig igen.
Kærligst Mimi

Køb abonnementOg få Ude og Hjemme hver uge