Brev til Mimi: Tag opgøret

“Den uduelige” bliver konstant kritiseret af sin far, først og fremmest fordi hun ikke er kommet i gang med en uddannelse efter gymnasiet. Det gør hende ked af det og vrede, og hun overvejer at droppe kontakten. Mimi råder hende dog til at tage kampen op.

Hej Mimi
Jeg er en pige på 21 år, som har et dårligt forhold til min far. Min mor er den, der tager sig af os, mens min far arbejder meget og stiller høje krav til mig og min bror.

Min bror er begyndt på universitet og klarer sig godt, og det er min far stolt af, mens jeg er den uduelige datter set med hans øjne. Det får han ofte sagt mere eller mindre tydeligt.

Skal jeg droppe kontakten?

Jeg blev student med gode karakterer, men jeg har ikke lyst til at læse videre. Siden gymnasiet har jeg arbejdet forskellige steder for at finde ud af, hvad jeg vil. Det gør min far vred, og han kalder mig dum i hovedet og en idiot, som aldrig bliver til noget.

Det gør mig ked af det, men også vred. Jeg føler ikke, han respekterer mine valg, og jeg er begyndt at overveje, om jeg overhovedet har lyst til at have kontakt med ham mere. Er det dumt?
Hilsen Den uduelige

Du skal sige fra

Kære Du
Hvis jeg var dig, ville jeg tage den helt store tur med ham, for du skal ikke finde dig i hans opførsel mere. Hvad I alverden bilder han sig ind? Tror han virkelig, at lykken er gjort, fordi man læser på universitetet? Ved han, hvor mange højtuddannede unge der havner i helt andre fag end de ønskede, fordi de ikke kan få et job?

Jeg skiftede selv fag flere gange og havnede et helt fjerde sted. Tag opgøret og giv din far modstand. Du skal ikke høre på mere.
Men husk også et lille citat fra den amerikanske præsidentfrue Eleanor Roosevelt: “Ingen kan få dig til at føle dig mindreværdig, uden din tilladelse”.
Kærligt talt Mimi