En læser fortæller: De voksne mobber også

Det er ikke kun børn, der kan være tarvelige.

En slange i paradis

For 10 år siden begyndte jeg i mit nye job som aktivitetsmedarbejder på et ældrecenter. Det var præcis sådan en stilling, jeg havde håbet at få, når jeg havde færdiggjort min uddannelse som håndarbejdslærer.

Fra begyndelsen stortrivedes jeg med de ældre borgere. Jeg holdt af dem og nød at skabe livsglæde for dem, men desværre var der en slange i mit nye paradis, nemlig en medarbejder på centeret, der hed Susanne.

Hun sendte tit en spydig kommentar i min retning og chikanerede mig, når hun kunne komme af sted med det. En dag skulle jeg hente noget i køkkenet, og hun gloede på mig og kom med en dum bemærkning om mit udseende. Den stødte mig og gjorde mig ondt, og jeg var stadig ked af det efter fyraften.

Den aften tog jeg mod til mig og ringede til Susanne. Stille og roligt fortalte jeg hende, at hun sårede mig med sin adfærd, og jeg spurgte også, hvorfor jeg skulle stå på skud. En forklaring fik jeg ikke, heller ikke en undskyldning, men jeg sluttede alligevel af med at sige, at jeg sådan håbede, vi kunne få et ordentligt forhold til hinanden.

Nu er der to imod mig

Desværre udvirkede min opringning ingen mirakler, for Susanne blev ved med at opføre sig grimt over for mig. Jeg prøvede at undgå hende, men centeret er ikke ret stort, så det var svært. Centrets leder er konfliktsky, så det hjalp heller ikke at gå til ham.

Intet er blevet bedre, og inden for de seneste år er det gået fra slemt til værre, for Susanne har fået en ny medarbejder, Camilla på vognen, så nu er der to, som fyrer hårde bemærkninger af mod mig.

De beskylder mig for eksempel for at stjæle overskydende kage med hjem, selv om jeg kan bevise, at jeg har lagt den i fryseren. De stiller også spørgsmålstegn ved de få kontanter, jeg håndterer. Det er så ubehageligt at blive beskyldt for tyveri.

Efterhånden er min arbejdsglæde og min gejst helt væk. Hver eneste arbejdsdag har jeg sommerfugle i maven, og jeg er faktisk bange for at møde dem.

Da jeg forleden passerede en åben dør, hørte jeg, at Susanne og Camilla talte om mig og gav mig med grovfilen. Det slog mig igen helt ud.

Man siger, at børn kan være grimme ved hinanden. Men det samme gælder voksne, og de kan i hvert fald også finde ud af at mobbe.

Send din egen historie til [email protected] – vi garanterer anonymitet.