En læser fortæller: Netdating gav min selvtillid et hak

Jeg synes, at min og Ulriks første date gik fint, men hans sms kort efter gav mig et chok… En læser fortæller om sine oplevelser med netdating.

Jeg gav netdating et forsøg

Omtrent et år efter at Morten var gået fra mig, besluttede jeg, at tiden var moden til at komme videre. I min omgangskreds var der flere par, som havde fundet hinanden på internettets datingsider, så jeg burde også give det et forsøg. 

Jeg oprettede en profil med et vellignende foto, og næste morgen var der 16 beskeder i indbakken. Jeg var overvældet, men ved gennemlæsning var der faktisk kun én, der fangede min interesse. Ulrik var jævnaldrende, revisor og bosiddende i en by nord for mig. Han var velskrivende og interessant, og jeg svarede straks på hans besked.  

Over en periode på cirka en måned skrev vi sammen dagligt. Fortroligheden voksede, og jeg delte både stort og småt med ham. Morten forsvandt ud af mine tanker, som i stedet blev fyldt af Ulrik, og da han en lørdag i april foreslog, at vi mødtes til en kaffetår i det fine forårsvejr, sagde jeg ja.

Det boblede i maven, da jeg parkerede bilen foran caféen, men jeg vidste, at Ulrik og jeg havde så meget at tale om. Nu blev det skønt at høre hans stemme og se ham i virkeligheden. 

Han så lige så dejlig ud som på sine fotos. Især hans øjne var flotte, men desværre kneb det for mig med at fastholde hans blik, da vi sad med kaffen. Måske var han nervøs, og det var egentlig sødt, så jeg bar over med de mange gange, han skævede til sin mobiltelefon. Det bliver bedre næste gang, sagde jeg til mig selv, da jeg kørte hjem efter mødet. 

Var jeg for tyk?

Knap en time senere lød der et pling fra min telefon. Det var en besked fra Morten: ”Det var fint at ses, men lad os stoppe her. Jeg var tiltrukket af det billede, du har på din profil, men det er vist en del kilo siden, det er taget. Dumt at lyve om den slags…”

Jeg læste forvirret sms’en flere gange, og så begyndte tårerne at løbe. Ulrik kaldte mig tyk! Det billede, jeg havde på min profil, var ret nyt, og der kunne ikke være mere end et par kilo til forskel fra den vægt, jeg havde nu. 

Jeg var jo normalvægtig. Eller var jeg? Pludselig følte jeg mig som en flodhest, og når jeg kiggede mig i spejlet, syntes jeg, det bulede alle vegne. Nu gav det faktisk god mening, at Morten havde gjort det forbi med mig, og at Ulrik droppede mig, det sekund vi mødtes. 

Med sådan et udseende var det meningsløst at lede efter en kæreste. Jeg slettede min profil og overgav mig til sofaens trygge hjørne. Det var der, jeg sad, da nogle af mine veninder en fredag aften nogle uger senere ringede og fik mig overtalt til at tage med på café. 

Et stort smil til en sød mand

Ud på aftenen faldt vi i snak med nogle kvinder ved nabobordet. Den ene, Maja, havde ligesom jeg gjort sine erfaringer med netdating, og jeg kunne ikke lade være med at fortælle hende om Ulrik.

– Ulrik? Ham revisoren? Gud, hvor er det sjovt. Jeg var på date med ham sidste sommer, men vi sås kun en enkelt gang, for han syntes, jeg var tyk og utrænet, grinede Maja.

– Men blev du ikke ked af det? spurgte jeg.

– Nej, for pokker da! Jeg er ikke tyk, og det er du heller ikke. Til gengæld er Ulrik tomhjernet, men det kan han nok ikke gøre for, sagde hun med et skraldgrin.   

Jeg kiggede lidt op og ned ad den smukke og selvsikre kvinde, og et eller andet faldt på plads inden i mig. Jeg var ikke tyk, og jeg var ikke grim. Ulrik var bare et lillebitte menneske, der forbigående havde smittet mig med en helt forkert selvopfattelse. 

Det klarsyn skulle fejres. Jeg gik op i baren for at købe en flaske vin mere, og på vejen spottede jeg en rigtig sød mand, der så ud til at kigge efter mig. Kunne det passe? Usikkerheden lå lige under overfladen, men så tog jeg mig sammen. 

Jeg sendte manden mit største smil, og han smilede tilbage. Mere skete der ikke, men næste dag aktiverede jeg min datingprofil igen. Et eller andet sted gemmer min kommende kæreste sig. Og jeg skal nok finde ham.