Skæbner

Jane fik nok af dating: Bare folk dog var ærlige

30. januar 2022 Tekst Karin Heurlin, foto Martin Høien/Aller Foto %Video
I et år prøvede Jane at finde kærligheden på datingsiderne. Men hver gang hun mødtes med nogen i virkeligheden, opdagede hun, at mændene bag dating-profilerne ikke havde været ærlige. Nogen havde ligefrem været fulde af løgn. Til sidst var hun så modløs, at hun valgte at opgive. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Nu har Jane nemlig brugt de mange skuffende oplevelser i en ny bog.

Jane glædede sig til at møde den mand, hun havde skrevet med på en datingside. Han så dejlig ud på sit billede, hvor han gik på en strand, og i sin profiltekst havde han beskrevet sit spændende arbejde. Virkeligheden var dog en noget anden, da Jane mødte ham på første date. Her stod hun nemlig overfor en mand, som var iført en skjorte, der var gennemblødt af sved. Og som kunne fortælle, at han nu havde været clean i syv dage.

- Og jeg kan bare mærke, at du er den kvinde, der skal hjælpe mig med at blive ved med at være clean, fortsatte han.

Manden havde glemt at sige en vigtig ting

Den dag måtte 53-årige Jane Jakobsen pænt takke nej, men hun blev alligevel ved med at tro på, at kærligheden nok skulle findes på en datingapp.

Derfor kørte hun en dag mod Aalborg med ABBA på fuldt drøn i bilradioen, en flaske rødvin på passagersædet og en sitrende spænding i maven for at mødes med en anden flot mand, som hun havde skrevet med.

Inden havde han advaret hende om, at han ikke hørte så godt.

- Pyt med det. Jeg har også en dårlig skulder, skrev Jane tilbage. For hun var ikke på jagt efter det perfekte. Hun kørte afsted med Dancing Queen i højtaleren i håb om at finde kærligheden og en at dele livet med. Og en sådan kunne i hendes øjne se ud på rigtig mange måder og være i mange størrelser og faconer.

Da Jane kom frem med sin rødvin i hånden, stod der en rollator i gangen, da hun åbnede døren. Først tænkte hun, om det måske var efterladt der af et ældre familiemedlem, men da hun trådte ind, stod det klart, at den var mandens eget. Han var nemlig tydeligt handicappet.

Han var også lynhurtig til at komme med et forslag, da Jane stod i hans stue og knugede sin rødvinsflaske.

- Jeg kunne godt tænke mig at give dig massage. Kunne du ikke tage dit tøj af og lægge dig ind i soveværelset, sagde han.

Meget kort efter satte Jane rødvinen på sofabordet og forlod mandens hjem. Inden havde hun dog stillet det åbenlyse spørgsmål: - Hvorfor havde du ikke fortalt, at du var handicappet?

Mandens svar var egentligt enkelt nok: - Jeg var bange for, at ingen ville komme og besøge mig.

Hans svar ramte faktisk Jane.

- Jeg tænkte bagefter over, om jeg selv ville være kommet. Men han gav mig jo aldrig muligheden for at tage det valg. For mig var det et tillidsbrud. Og når man starter med tillidsbrud, bliver det nok aldrig godt.

En kvinde med mange talenter

Jane er ellers en rummelig kvinde. Som socialrådgiver brænder hun for at hjælpe mennesker, som ikke altid lige passer ind i det almindelig liv, og hun har et stort hjerte for alle dem med de krøllede hjerner og de skrøbelige sind. Alle dem, der ikke lige ligner naboen.

Det gør hun heller ikke selv hjemme i huset i den lille nordjyske by Klokkeholm, hvor hun lige har banket en hundegård op rundt om haven, fordi slædehunden Samu havde tillagt sig den dårlige vane med at stikke af. Jane baksede selv med de tre meter høje pæle. Ligesom hun laver sin egen VVS og alle de andre reparationer, der følger med et hus fra 1915.

Jane er nemlig en kvinde, der tør og kan en hel del.

I sin fritid elsker hun også at tænde computeren og skrive historier, hvilket der allerede er kommet fire bøger ud af. Tre af dem temmelig erotiske.

Jeg er ikke socialrådgiver i min fritid

En kollega spurgte godt nok forsigtigt, om hun nu kunne tillade sig at udgive frække bøger, når hun også var socialrådgiver. Men til det svarede Jane: - Jeg er ikke socialrådgiver, når jeg holder fri.

Sandsynligvis slog hun en høj latter op bagefter. For man skal ikke tilbringe mange minutter med Jane, før man finder ud af, at hun har let til grin.

Ligner sig selv på billedet

Men det digitale datingliv havde hun det til gengæld svært ved. Hun prøvede ellers et helt år og var på omkring 15 dates, men ikke en eneste gang oplevede hun, at det menneske, hun mødtes med, passede til profilen på datingsiden.

- Jeg ville sådan ønske, mennesker var ærlige. Det kan godt være, jeg er naiv, men jeg lagde altså selv et billede ud, hvor jeg lignede mig selv, og jeg skrev også, hvor gammel jeg var, og hvad jeg vejede. Man skal da fortælle sandheden. Ja, jeg ligner en Mummitrold, når jeg står op om morgenen. Og jeg kan også finde på at gå i Meny i natbuksker, siger Jane med sit sædvanlige grin.

Fortalte om utroskab og sex-stillinger

Ærlig Mummitrolde var der ikke mange af på datingsiderne, da Jane var på. Til gengæld var der et foto af en nydelig mand, der sad overskrævs på en vandbøffel. Da Jane mødtes med ham, nåede han inden for den første time at fortælle, hvor mange gange, han havde været sin ekskone utro. Han nåede også at sige, at Jane var både ældre og bredere end de kvinder, han plejede at se. Og at han var blevet opereret og derfor kun kunne have sex stående.

En anden fortalte, at han var 1,90 meter høj og vejede 100 kilo. Da Jane mødtes med ham på en cafe, kunne hun se, at de 100 kilo stemte godt nok. Men vægten var altså fordelt på 1,65 meter.

Hvad er der galt med mig?

Hver gang Jane er blevet taget ved næsen, burde hun selvfølgelig tænke: - Sikke en idiot. Men tit kunne hun ikke lade være med at tænke: - Er det mig, der er noget galt med?

Den tanke fyldte mere og mere, jo flere dates, hun gik på.

- Jeg blev bare ved med at møde mænd, der ikke var ærlige, og jeg blev simpelthen så modløs, siger Jane, som til sidst valget at opgive jagten på kærligheden gennem datingapps.

Bruger oplevelser i ny bog

Men hendes forsøg på at finde kærligheden på en datingside var nu ikke helt forgæves. Siden har hun nemlig brugt de mange skuffende og frustrerende oplevelser i hendes helt nye roman ”Forspil.” Og det er der kommet mange vittige og tåkrummende scener ud af.

Jane ville nu ønske, at datinglivet var mindre tåkrummende og mere ærligt. Og hun tror bestemt, kvinder er lige så slemme til at fifle med sandheden som mænd.

- Det handler nok om usikkerhed. Der er så mange usikre mennesker, der ikke hviler i sig selv, og så opfinder de den person, som de gerne vil være. Problemet er bare, at det er løgn.

Sponsoreret indhold