Dyrenes verden: Jeg er bange…

Man skulle tro, at denne spøgelsesabe rent faktisk har set et spøgelse med det forskræmte udtryk, den har.

Man skulle tro, at den lille fyr her lige havde set et spøgelse med det forskræmte udtryk, den har. Og pudsigt nok hedder den en spøgelsesabe – men det er nu engang bare sådan, den ser ud – helt naturligt.

Spøgelsesaber er en speciel og finurlig art. De er det, man kalder endemisk, som betyder, at dens forekomst er begrænset til et meget snævert, geografisk eller økologisk område. Den kan derfor kun opleves på Borneo, Sumatra og Filippinerne.

Se også: Dyrenes verden: Pjattet panda

De små kræ har, i forhold til deres krop, de største øjne af alle pattedyr. Faktisk er hvert af spøgelsesabens øjne større end dens hjerne, og usædvanligt nok kan øjnene ikke bevæge sig i øjenhulerne – de stirrer altid ligeud. Til gengæld har de en superfleksibel hals, der kan dreje 180 grader til hver side, så de kan orientere sig.

De er primært aktive om natten – det kan være derfor, at aben her ser (ekstra) skræmt ud – fordi den måske havde sneget sig ud midt på dagen og blev fanget af et kamera?