Kærlighed og god mad

Sådan lærte jeg at lave Ankers frikadeller, Tommys bøf og Ulriks lasagne.

Jeg kunne ikke lave mad

Da jeg flyttede sammen med Anker i 1980, var jeg 19 år og vidste ikke, hvor længe et æg skulle koges. Min mor havde altid foretrukket at lave mad alene og bag en lukket køkkendør. I folkeskolen havde jeg haft hjemkundskab, men de timer var gået op i pjat.

Anker kunne lave nogle traditionelle retter, og især hans frikadeller med karry og et drys muskatnød var gode. Da vores forhold gik i stykker efter fire år, fortsatte jeg med at lave mad, som han havde lært mig det, og mine gæster fik især serveret retten Ankers frikadeller.

Bøf og lasagne

Et år senere forelskede jeg mig i svenske Tommy, og han var også dygtig til at lave mad. Vi gik fra hinanden, fordi han flyttede tilbage til Sverige, men takket være ham var jeg blevet god til at lave bøf Lindstrøm af en god oksefars rørt med hakket løg, drueagurker, rødbeder og kapers. Selvfølgelig hed retten Tommys bøf.

Min næste kæreste hed Ulrik, og han elskede italiensk mad, og selv om jeg sørgede, da han faldt for en anden pige, blev jeg ved med at lave Ulriks lasagne.

Efter Ulrik lokkede en veninde mig med til koncert med et amatørjazzorkester, selv om jeg ikke kunne lide jazz. Til gengæld forelskede jeg mig i orkestrets bassist Carl, der var 10 år ældre end mig. Han var en rigtig livsnyder, og han lærte mig blandt andet at lave ægte bearnaisesovs. Dog kiggede han lovlig dybt i rødvinsflaskerne, og vi holdt op med at ses.

Jalousi ødelagde ægteskabet

Så mødte jeg Karsten, der blev far til mine to børn. Vi købte et gammelt, faldefærdigt hus, og Karsten påtog sig det renoveringsmæssige, mens jeg stod for husholdningen.

Jeg lavede ofte de retter, mine tidligere kærester havde vist mig, men deres navne måtte jeg ikke nævne, for det gjorde Karsten skinsyg. Kort efter vores sølvbryllup var denne jalousi blandt de stridspunkter, som førte til skilsmisse.

I 2015 traf jeg Jesper via dating, og vi har nu boet sammen i fire år. Jesper kan smøre en rugbrødsmad og så ikke mere, men til gengæld elsker han min kogekunst. Jeg bliver varm om hjertet, når han slikker sig om munden og siger: – Ih, skal vi have Ankers frikadeller?

Nu kalder jeg nemlig alle mine retter ved deres rigtige navne, og jeg er glad for at have fundet en rummelig og madglad kæreste.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.

Få rabat på Ude og Hjemme i julegaveKlik her og læs hvordan!