madplaner

Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter

1. juli 2013 af Annemette Barbré og Jannie Øberg / Foto: David Loftus og Ian Gavan, www.jamieoliver.com
Den engelske kok Jamie Oliver har sagt ja til at dele nogle af sine nemme og familievenlige opskrifter med Ude og Hjemmes brugere.

Jamie Oliver har skrevet et utal af kogebøger med lækre opskrifter og har i mange tv-programmer begejstret seere verden over med sin ligefremme og altid veloplagte fremtræden. Nu har den unge stjernekok og far til fire altså også sagt ja til at dele nogle af sine mange opskrifter med Ude og Hjemmes brugere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jamie Olivers opskrifter er på mad til hele familien og der er opskrifter til hele året. Vi har fået lov at bringe flere af Jamie Oliver-opskrifter her på siden og sørger for, at der altid er opskrifter på lette retter, en større hovedret - måske til grill - og selvfølgelig nogle dejlige desserter.

Du kan med garanti sagtens finde ud af at følge Jamie Oliver-opskrifter - også selv om du ikke er nogen ørn i et køkken. Men skynd dig! Flere af opskrifterne ligger kun her på siden i én måned.

Vidste du det om Jamie Oliver?

- Jamie Oliver er kendt og elsket for sit engagement i især skolebørns til tider håbløse madvaner. Vaner, Jamie i flere tv-serier har forsøgt at ændre til det bedre.

- Jamie Olivers hjerte banker også for samfundets svageste, og Jamie Oliver, der selv er ordblind, støtter hvert år uddannelsesprojekter og sociale hjælpearbejder med store beløb.

- Jeg går ind for nem mad til hverdag - og egentlig i det hele taget. Jeg forsøger altid at gøre tingene så enkle som muligt. Nogle kokke synes, det skal se forfærdeligt indviklet ud, hvis det skal være fint nok.

- Men jeg vil hellere bare få tingene til at smage godt. Det behøver ikke at være den store kunst, bare det er færdigt til tiden, når man skal fodre en familie med fire børn af, siger Jamie Oliver.

Jamie Oliver-opskrifter på lækker aftensmad

Jamie Oliver er især kendt for sine italiensk inspireret opskrifter, som fx hans mange opskrifter med pasta. Men Jamie Oliver kigger også andre steder hen i verden for inspiration til sine opskrifter, og han har bla. lavet en populær opskrift på chili con carne.

Jamie Oliver-opskrifter: Chili con carne - nu med kalkun

Jamie Oliver-opskrifter: Pasta fettuccine med asparges

Jamie Oliver-opskrifter på lette retter

Skal aftensmaden være af den lettere slags, eller står du og mangler en forret? Så er der inspiration at hente i Jamie Oliver-opskrifter, hvad end det er fisk, skalddyr eller en simpel suppe, du søger.

Jamie Oliver-opskrifter: Stegte kæmpe-rejer med siciliansk salsa

Jamie Oliver-opskrifter:
Cremet suppe med svampe

Jamie Oliver-opskrifter på dejlige kager

Selvfølgelig har Jamie Oliver også opskrifter til den søde tand. Både kager og de lækreste desserter kan stjernekokken trylle frem, og det er sikkert ganske populært i en familie med børn.

Jamie Oliver-opskrifter: Cheesecake med citroncreme

Jamie Oliver-opskrifter: Pandekage-kage med chokolade og nødder

Jamie Oliver elsker familielivet

Jamie Oliver og hans kone Jolls har døtrene Poppy, Daisy, Petal - og sønnen Buddy. Parret bor stadig i barndomsbyen Clavering i Essex i det sydøstlige England, hvor de begge er vokset op.

Jamie Oliver er nok verdensberømt stjernekok og mangemillionær. Men han er først og fremmest familiefar med stort F og gift med ungdomskæresten Jools.

- Familien betyder alt. Uden min kone og mine børn ville jeg slet ikke kunne fungere. Jeg elsker at komme hjem til Jools, der ikke ser mig som en stor stjerne eller kendis. For hende er jeg stadig bare ham den unge fyr fra Clavering, hun forelskede sig i for 100 år siden, har Jamie Oliver tidligere udtalt.

Sponsoreret indhold