Krimi

Ægtepar snydt for en formue: Overførte 1,7 millioner kroner

2. maj Af Line Lei Mohrsen Jensen, SE og HØR
Foto: Colourbox
Et ældre ægtepar fra Greve blev for nylig svindlet for et større millionbeløb, da en mand ved navn "Tobias" udgav sig for at arbejde hos politiet.
En bunke penge

Et ældre ægtepar fra Greve fik forleden et opkald, der endte med at koste dem hele deres formue.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

En fredag formiddag blev parret nemlig kontaktet af en mand, der udgav sig for at være "Tobias Eriksen", som arbejdede undercover for Rigspolitiet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Manden fortalte videre, at han var ved at optrevle en sag om hacking, og ægteparrets konto var i risiko for at blive involveret.

Med en overbevisende tone opfordrede han derfor parret til at overføre deres formue på en såkaldt sikkerhedskonto, således pengene ikke længere var i fare for at blive stjålet.

Ægteparret betroede manden, der virkede overbevisende, og overførte 1,7 millioner til kontoen. Problemet var bare, at ægteparret blev snydt, for "Tobias Eriksen" var slet ikke ansat hos Rigspolitiet.

Pårørende til ægteparret anmeldte sagen til politiet den efterfølgende søndag aften, hvorefter politiet ankom til parrets hjem, og de blev afhørt.

– Pengene var overført, men politiet efterforsker sagen i samarbejde med banken for at følge pengestrømmen og finde frem til de udspekulerede svindlere, lyder det videre i døgnrapporten.

Alle kan ryge i kløerne på bedragere

Det er da heller ikke første gang i år, at ældre mennesker bliver snydt af bedragere.

Tilbage i marts opfordrede Midt- og Vestsjællands Politi nemlig til, at særligt kvinder skulle være opmærksomme på svindlere, der over telefonen forsøger at få fingrene i penge.

– Alle kan risikere at ryge i kløerne på de skruppelløse bedragere. Husk, at politiet ALDRIG beder borgerne om at overføre penge! Ingen banker henter deres kunders kreditkort eller beder om koder, selv om der sker mistænkelig overførsler, lyder det fra politiet.

Politiet opfordrer desuden til at få et hemmeligt telefonnummer, ligesom de opfordrer til, at man har lukkede profiler på de sociale medier.

Sponsoreret indhold