Krimi

DNA fra opgravet lig: 16-årig piges voldtægt og mord opklaret efter 48 år

25. maj Af Annika Jeppesen
Foto: Longueuil Police
Sharron Priors familie har ventet i næsten 50 år på at finde ud af, hvem der voldtog og dræbte den 16-årige pige. Nu har familien fået svar ved hjælp af nye DNA-prøver fra den formodede morders opgravede lig.
Sharron Prior

Efter 48 år har politiet i Canada nu identificeret manden, der voldtog og myrdede en 16-årig pige tilbage i 1975.

Sharron Prior var på vej over for at mødes med nogle venner på en pizzarestaurant nær hendes hjem i Montreal, da hun forsvandt.

Hendes lig blev fundet tre dage senere i en skov i Longueuil på Montreals sydkyst. Men på trods af at have efterforsket mere end 100 mistænkte gennem årene, foretog politiet aldrig nogen anholdelse i sagen.

I denne uge kunne politiet dog fortælle, at de er 100 procent sikre på, at Sharron blev myrdet af Franklin Maywood Romine.

Det skriver Sky News.

Et sikkert DNA-match

Franklin boede i Montreal, da Sharrons mord fandt sted, og havde en lang straffeattest, inklusiv en voldtægtsdom fra 1974.

Han matchede desuden beskrivelsen af den mistænkte, og hans bil matchede dæksporene, der blev fundet nær Sharrons lig.

DNA-spor blev fundet på gerningsstedet i 1975, men det var på det tidspunkt ikke nok til at blive testet eller til at blive brugt i retten.

DNA-prøverne blev dog opbevaret sikkert, i håbet om at bedre teknologi en dag ville kunne være med til at finde Sharrons morder.

Prøverne blev sendt til et laboratorium i West Virginia i 2019 og blev senere matchet med Franklins slægtninge ved hjælp af slægtsforskningshjemmesider.

Franklin døde under mystiske omstændigheder i 1982. Men DNA fra hans brødre var et tæt match til de prøver, der blev fundet nær Sharrons lig.

Tidligere på måneden gravede politiet derfor Franklins lig op fra en kirkegård i West Virginia og fandt ud af, at hans DNA var et sikkert match.

Franklin Maywood Romine voldtog og myrdede 16-årige Sharron Prior i Montreal i 1975. Han døde, før politiet var i stand til at matche hans DNA til gerningsstedet. Men nu har DNA-prøver fra hans lig bekræftet, at han var Sharrons morder.
Foto: Longueuil Police

Familien har fået en afslutning

Sharrons mor, Yvonne Prior, er i 80'erne og har siden sin datters død brugt sit liv på at forsøge at få mordet på nyhedernes dagsorden, i håbet om at morderen en dag ville blive fundet.

Politiet fortæller, at Sharrons mor og andre familiemedlemmer straks blev fortalt nyheden på et privat møde, som bragte mange følelser frem hos familien.

– Løsningen af Sharrons sag vil aldrig bringe Sharron tilbage, men det at vide, at hendes morder ikke længere er på denne jord og ikke længere kan dræbe nogen, giver os en form for afslutning, siger Sharrons yngre søster, Doreen, til politiet.

Politiet tilføjer, at teknologien, der blev brugt til at løse Sharrons sag, uden tvivl vil give håb til masser af andre ofres familier, som stadig søger efter svar.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nationens mareridt

Ethvert land har mindst én forbrydelse, som har rystet nationen, og som indbyggerne aldrig glemmer. Podcast-serien ”Nationens mareridt" går helt tæt på de sager, der stadig hjemsøger et land. Lyt med i din foretrukne podcast-app.

Sponsoreret indhold