I lovens navn

Mordsager bliver aldrig forældet: Hanne blev kun 23 år

21. april 2020 af Bent Isager-Nielsen Foto: Ritzau Scanpix
Den tidligere efterforskningschef Bent Isager-Nielsen fortæller om mordet på 23-årige Hanne With i 1990 – en sag, der som andre mordsager, aldrig bliver forældet.

Hej Bent!

Nu har man i den seneste tid set og hørt i flere medier, at politiet stadig arbejder med mordet på Hanne With, der blev begået for over 30 år siden.

Er det ikke for sent at opklare det, selv om man eventuelt har fået nye tips? For når det er så længe siden, er gerningsmanden måske død. Hvorfor så bruge tid på det?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Venlig hilsen F.

Hej F.

Drabssager forældes i modsætning til stort set alle andre sager aldrig. Politiet gør derfor alt, hvad der er muligt for at opklare dem.

23-årige Hanne With blev fundet myrdet i sin lejlighed på Nørrebro i København den 1. januar 1990. Efterforskningen viste, at hun var prostitueret på Vesterbro, der dengang ikke var det mondæne byområde, det er i dag, men et hårdt kvarter med narko og prostitution.

Hanne havde en kæreste, der også var narkoman. Nytårsaften 1989 besluttede de, at Hanne skulle tage ind til Vesterbro og skaffe penge. Hun og kæresten skulle så senere mødes på Hovedbanegården og bruge pengene på narko.

Læs også: Alice blev dræbt på åben gade

Hun dukkede ikke op, og kæresten blev urolig. Da han senere skaffede sig adgang til hendes lejlighed, fandt han hende død. Hun var dræbt med adskillige stik, og gerningsmanden havde nærmest i en blodrus maltrakteret hende med både en kniv, en skruetrækker og en saks. Hun var nøgen, og man kunne se, at hun havde kæmpet for sit liv.

Steg på toget

Politiet og kriminalteknikerne sikrede adskillige spor fra stedet. Gerningsmanden formodes at være en kunde, der samlede Hanne op på Vesterbro i en taxa nytårsmorgen klokken cirka 01.30, hvorefter de sammen kørte til Hannes lejlighed i Fensmarkgade.

Taxachaufføren var et godt vidne, som kunne beskrive den formodede gerningsmand som en mand på 20-30 år med udtalt jysk dialekt, kraftig af bygning og med lyst kort hår og daggamle skægstubbe. Han var ikke beruset, og han kendte ikke København særlig godt.

Læs også: Når medier påvirker kriminalsager

Endnu en taxachauffør blev et centralt vidne i sagen. Han tog nemlig på et tidspunkt senere på natten den samme mand op på Nørrebro og kørte ham til Valby Station. Også den oplysning bestyrker mistanken om, at gerningsmanden var fra Jylland, da man fra Valby kan stå på tog til Jylland.

Stærk dna-profil

I 2012 satte Københavns Politi ind med nye undersøgelser i sagen. En række kriminaltekniske spor, som hidtil ikke havde kunnet undersøges, var heldigvis blevet gemt og opbevaret korrekt, og de blev undergivet dna-undersøgelser efter nyeste metoder. Og det resulterede i en stærk dna-profil fra den formodede gerningsmand.

Han må i dag være 50–60 år, og han stammer sandsynligvis fra Jylland. I 2019 skrev Ekstra Bladet om sagen igen, også om dna-sporet. Men indtil videre er sagen trods massiv efterforskning af Københavns Politi uopklaret.

Venlig hilsen Bent

Sponsoreret indhold