Spørg advokaten

Hvem får forældremyndigheden?

8. marts 2022 Af Louise Vinkle. Foto: Panthermedia.
En læser og hans gravide hustru, der er gravid, skal skilles, Nu er han i tvivl om, hvem der får forældremyndigheden. Det giver advokat Louise Vinkle sit svar på her.
Forældre med nyfødt

Kære Louise

Min hustru og jeg står i den uheldige situation, at vi skal skilles.

Hun er gravid i syvende måned, men vi er enige om, at det er bedst at gå hver til sit.

Nu er jeg kommet til at tænke på, hvem der får forældremyndigheden over vores barn. Gør det en forskel, om vi stadig er gift, eller vi er blevet skilt, når barnet bliver født?

- Med venlig hilsen Den snart fraskilte far

Kære snart fraskilte far

Hvis I bliver skilt og flytter hver for sig, inden jeres barn bliver født, vil din tidligere hustru som ugift automatisk få forældremyndigheden alene.

Hvis I er enige, kan I dog aftale at have fælles forældremyndighed over jeres fælles barn.

Du har også mulighed for at starte en sag ved Familieretshuset for at få del i forældremyndigheden. Men hvis I ikke gør noget, vil din hustru have forældremyndigheden alene.

Kan lave aftale selv

Hvis I er gift, når barnet bliver født, vil I automatisk få fælles forældremyndighed. Det vil fortsætte, når I efterfølgende bliver skilt, medmindre I aftaler andet.

I forbindelse med skilsmissen kan I aftale, at den ene af jer skal have den fulde forældremyndighed. Hvis I ikke kan blive enige, kan en af jer starte en sag om forældremyndighed ved domstolene.

Når man først har fælles forældremyndighed, skal der være store samarbejdsvanskeligheder, der går ud over barnet, før den ene får tilkendt forældremyndigheden alene.

- Bedste hilsner Louise

Louise Vinkle
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fakta

Når man bliver skilt, er det klare juridiske udgangspunkt, at man fortsætter med at have fælles forældremyndighed over børnene.

Sponsoreret indhold