Ingen arv til kriminel søn

Fra kontoret:
Jeg har et møde med Anne og Jens, der har en meget stor formue og to voksne sønner. Deres ene søn er revisor og bor sammen med sin hustru og deres børn. Deres anden søn, Leo, har desværre været en del af et kriminelt miljø, siden han var helt ung. Anne og Jens har forsøgt at hjælpe ham i mange år. De har givet ham penge og lejlighed, skaffet ham et job og lignende, men alligevel går det ham værre og værre, og Leo tilbringer efterhånden mere tid i fængslet end ude.
Jens og Anne har arbejdet hårdt for at opbygge deres store formue. De har talt om, at de vil være kede af, at deres sønner en dag arver halvdelen hver, for de frygter, hvordan Leo vil forvalte de mange penge. De vil derfor vide, hvor meget de kan begrænse Leos arv, for selv om han kun skal have sin tvangsarv, er der stadig tale om et større millionbeløb.
Jeg forklarer, at det er rigtigt, at Leo som udgangspunkt kun kan begrænses til sin tvangsarv. Men da der er tale om en meget stor tvangsarv, er det muligt at begrænse Leo yderligere. Hvis tvangsarven udgør mere end 1.410.000 kroner, kan en tvangsarv begrænses til det beløb. Beløbet reguleres årligt, og det nævnte er for 2023.

Pernilles mareridt: Mor til en kriminel
Giver til velgørenhed
Anne og Jens beslutter, at Leos tvangsarv skal begrænses til 1.410.000 kroner, og så beder de om at få skrevet ind i testamentet, at sønnen skal have sin arv udbetalt kontant. De ønsker dog ikke, at deres anden søn skal have mere end den halvdel af arven, han i forvejen var berettiget til. Resten af Leos halvdel af arven skal gå til Kræftens Bekæmpelse, fordi foreningen var en meget stor støtte for Anne og Jens, da Jens havde kræft for et par år siden, og fordi parret gerne vil bedrage til forskning på området.
Vi skriver derfor testamentet, så Anne og Jens’ revisorsøn skal arve halvdelen, og den anden halvdel fordeles med 1.410.000 kroner til Leo og resten til Kræftens Bekæmpelse.
Fakta
¤ Hvis tvangsarven er stor, kan børns arv begrænses yderligere. Børns tvangsarv kan nemlig begrænses til 1.410.000 kroner (i 2023-tal), selv om deres tvangsarv reelt ville udgøre et større beløb.
¤ Tvangsarven er på 25 procent af nettoformuen, som skal fordeles mellem livsarvinger som ægtefælle og børn.
Har du et spørgsmål til advokaten?
Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.
Send dit spørgsmål på mail til [email protected]
Flere svar

Ferieromance endte i retten

Sørg for at sikre hinanden

Respekt for retten

Hvem arver min halvbror?

Bonusbarnebarnet skal ikke snydes

I skal dele det hele

Arv til fars ukendte tvillinger
