Spørg advokaten

Må min mand sælge mine ting?

23. marts 2022 Af Louise Vinkle. Foto: Panthermedia.
Læserens mand har et spilleproblem, og hun er bange for, at han kan finde på at sælge nogle af hendes ting. Hun vil derfor gerne vide, om han må gøre det uden hendes samtykke.
Foto af pokerspillebord

Kære Louise

Min mand har et spilleproblem. Han prøver at skjule det for mig og vil ikke indrømme det, når jeg konfronterer ham, men jeg er ikke i tvivl.

Jeg er bange for, at han kan finde på at sælge nogle af mine ting for at få penge til at spille. Han ved, at jeg vil blive meget vred på ham, hvis han gør det, men han kan slet ikke styre sit spil.

Vi har fælleseje og har altid haft fælles økonomi, men jeg har nu sørget for, at han ikke har adgang til vores budgetkonto og madkonto.

Vi har prøvet en del gange at stå uden penge, fordi han jagtede den store gevinst. Jeg vil gerne vide, om min mand må sælge mine ting uden mit samtykke? Og hvad er konsekvensen, hvis han gør det, selv om han ikke må?

- Med venlig hilsen Spillemandens kone

Kære Spillemandens kone

Selv om I er gift og har såkaldt delingsformue, må han ikke sælge dine ting uden dit samtykke. Hvis han gør det alligevel, risikerer han at blive straffet, hvis du melder ham til politiet.

Derudover kan du forsøge at kræve tingene tilbage fra køberen, for når din mand ikke var ejer af dem, har han heller ikke ret til at sælge dem. Du er dermed stadig den rette ejer.

Det kræver, at du anlægger en retssag mod køberen. Det er ikke let at kræve sine ting tilbage, hvis køberen var i god tro. Men hvis det lykkes at kræve dine ting tilbage, kan køberen have et krav mod din mand på det beløb, som han modtog for salget.

Hvis din mand ejer jeres hus eller den lejlighed alene, vil jeg anbefale, at du straks får tinglyst jeres vielsesattest på ejendommen. Så har han ikke mulighed for at sælge jeres bolig over hovedet på dig.

Det er en svær situation, du står i, og jeg håber, din mand meget snart får hjælp til at håndtere sit spilleproblem.

- Bedste hilsner Louise

Louise Vinkle

Sponsoreret indhold