Spørg advokaten

Min søster skal have pensionen

5. oktober Af Louise Hougaard Vinkle
Foto: Shutterstock
En læser vil gerne sørge for, at det bliver hendes søster, der får udbetalt hendes pension, hvis hun dør først. Men kan det lade sig gøre, når læseren har mand og børn?
To midaldrende kvinder gennemgår en masse papirer.

Hej Louise

Jeg vil gerne spørge, om jeg på forhånd kan registrere eller indgå en aftale om, at den ene af mine søstre skal have min pension, hvis jeg dør før hende? Jeg er gift og har børn.

- Med venlig hilsen ”Mig”

Kære ”Du”

På langt de fleste pensioner kan man få indsat en erklæring, hvor er bestemt person begunstiges. Der er derfor stor sandsynlighed for, at du kan indsætte din søster som begunstiget på din pensionsordning. Men da jeg ikke kender din konkrete aftale, vil jeg anbefale dig at kontakte dit pensionsselskab for at få at vide, hvad mulighederne er med præcis din pensionsordning.

- Bedste hilsner Louise

Louise Vinkle

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold