Spørg advokaten

Testamente sikrer et højt børnebidrag ved dødsfald

24. april Af Louise Hougaard Vinkle
Foto: Colourbox
Lise vil gerne sikre sin søn i tilfælde af, at hun dør. Hendes søster skal have forældremyndigheden, men da hun ikke er ikke stillet godt økonomisk, vil Lise sikre sig, at der er penge nok til at forsørge sønnen.
Mor og søn smiler

Fra kontoret:

Lise er 34 år og enlig mor til Oskar på 3 år. Lise har den fulde forældremyndighed over sønnen, som aldrig har kendt sin far. Oskars forældre mødtes en aften i byen, og graviditeten var ikke planlagt. Lise fortalte Oskars far, at hun var gravid, men han ønskede ikke at være en del af deres liv, og det accepterede hun.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu har Lise besluttet, at hun gerne vil have skrevet et børnetestamente, så hendes søster får forældremyndigheden over Oskar, hvis Lise dør, inden sønnen bliver myndig. Lise har en formue på nogle millioner, da hun var så heldig som ung at købe en lejlighed meget billigt, som hun solgte på det helt rigtige tidspunkt. Samtidig har Lise et vellønnet job. Søsteren er ikke lige så godt stillet økonomisk, og Lise vil gerne sikre, at der er penge nok til Oskars forsørgelse.

Jeg skriver derfor ind i børnetestamentet, at der ud af Oskars friarv skal sættes et beløb ind på en konto, som Lises søster skal bruge til forsørgelse af nevøen, hvis hun får forældremyndigheden over ham. Beløbet skal være på fire gange det normale børnebidrag (1.500 kroner i 2023) per måned i det antal måneder, der er fra Lises bortgang, til Oskar fylder 18 år. Det vil give Lises søster et beløb på 6.000 kroner om måneden til udgifterne til nevøen.

Lise tager hurtigst muligt forbi notaren for at få underskrevet børnetestamentet, og bagefter har hun en god ro i maven, fordi hun ved, hun har sørget for, at hendes søn får et godt og kærligt hjem, som har mulighed for at forsørge ham, hvis hun skulle falde bort, inden han bliver voksen.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold