Livsstil

Brev til Mimi: 18-årig flytter sammen med sin kedelige kæreste

9. juni 2021 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Et forældrepar er bekymrede, fordi deres 18-årige datter vil flytte sammen med sin kæreste. De skal bo i hans lejlighed, som hun ikke får nogen rettigheder til. Forældrene synes, det er alt for tidligt at etablere sig og håber på et godt råd fra Mimi …
Brev til Mimi, Ude og Hjemme, dilemma, brevkasse, kæreste, parforhold

Kære Mimi
Min mand og jeg er blevet enige om at skrive til dig med et problem. Vi har en datter på 18, der går i gymnasiet. Hun har kendt sin kæreste i to år, han er et par år ældre end hende og en rar fyr, som er i gang med en uddannelse til håndværker.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bruger børneopsparing på statussymboler

Hans onkel har skaffet ham en andelslejlighed, og nu har de to unge fundet ud af, at de vil flytte sammen. Det bliver kærestens lejlighed, han betaler indskuddet, og vores datter kommer ikke til at stå på kontrakten. Hun vil til gengæld bruge sin børneopsparing på nye møbler, så de kan indrette sig pænt.Hun har aldrig haft andre kærester end ham, og min mand og jeg synes, det er alt for tidligt at etablere sig. Hun har brug for at komme ud at feste med andre end ham. Og hvis forholdet ikke holder, har hun brugt sin børneopsparing til ligegyldige statussymboler. Den skulle ellers bruges til at etablere sig i egen bolig eller til at rejse efter studentereksamen.Som sagt har vi intet imod kæresten, bortset fra at vi synes, han er lidt kedelig, og det tror jeg, hun vil indse på et tidspunkt. Han går meget op i, at alt skal se pænt, og derudover interesserer han sig for sport og ikke ret meget andet.Vi har forsøgt at tale med hende om det, uden at nedgøre kæresten, men hun vil slet ikke høre. Er der noget, vi kan gøre?Med venlig hilsen Mor og far

Bak jeres datter op

Kære Mor og far
Nej, der er ikke noget, I kan gøre. Så enkelt er det! Jeres dejlige datter er forelsket og vil bygge rede, og I kan kun glæde jer over, at den unge mand er rar og fornuftig, også selv om I synes, han er kedelig.
Jeg vil ikke sige, at jeg ikke forstår jeres bekymring, men det er jeres datters penge, og hun bestemmer over dem. Hvis hun og kæresten en dag går fra hinanden, og hun skal sælge møblerne, mister hun formentlig en del penge. Det er utroligt, så meget ting mister i værdi, selv om alle taler om genbrug.
Og hvad så? Tja, så har hun mistet sin børneopsparing, og så må hun døje med det. Når jeg ærgrer mig over, hvad jeg har brugt af penge på ting, som jeg bagefter indså var helt tåbelige at købe, tænker jeg altid: Jamen, ellers havde du jo brugt pengene på noget andet tåbeligt!
Vær glad for jeres datter, bak hendes flytteplaner op og æd kamelen …
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold