Livsstil

Brev til Mimi: Skal den voksne datter betale for at bo hjemme?

8. september 2021 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Mariannes yngste datter bor hjemme, mens hun studerer, og selv om hun får su og har studiejob, bor hun gratis. Det synes Mariannes mand er helt i orden, mens hun mener, at datteren burde betale. Mimi har et tredje forslag …

Hej Mimi
Min mand og jeg har tre børn, hvoraf de to ældste flyttede hjemmefra for nogle år siden. Vores yngste datter bor stadig hjemme og studerer på universitetet. Hun synes, det er praktisk og rart at bo hjemme og har sagt, at hun bliver boende, til hun har gjort uddannelsen færdig.

Godt studiejob

Hun får su og har et studiejob, som hun tjener godt på. Pengene bruger hun på studiebøger, tøj og fornøjelser, men hun betaler ikke for at bo hjemme.
Vores to ældste børn flyttede hjemmefra, da de begyndte at læse, og tog studielån. Men vores yngste datter ser det som en naturlighed at blive boende ganske gratis.
Min mand synes ikke, hun skal betale for at bo hjemme, da vi har råd til det at have hende. Men jeg synes, det er vigtigt, at hun lærer lidt om livet, og at hun derfor burde betale husleje. Jeg synes også, det er lidt uretfærdigt over for vores andre børn, der nu sidder med studielån. De skal nok klare den, men det er mere princippet. Hvad mener du?
Hilsen Marianne

Børn skal behandles forskelligt

Kære Marianne
Jeg synes, at vores børn skal behandles forskelligt, fordi de er forskellige. Jeres ældste børn valgte at flytte hjemmefra under studierne. Jeres yngste har det anderledes. Hun føler sig måske slet ikke klar til at bo alene? Og er det egentlig ikke dejligt stadig at have en datter hjemme?
I forhold til økonomien synes jeg, I skal forlange nogle tjenester af hende i stedet for penge. Giv hende pligter som betaling. Der er sikkert opgaver, som du og din mand sagtens kan undvære at bruge tid og kræfter på. Lad datteren tage sig af det.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold