Livsstil

Brev til Mimi: Træt af svigermors brok

11. august 2021 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Svigerdatteren er træt af sin svigermor, der altid brokker sig og kræver familiens hjælp i tide og utide. Hun overvejer at lægge hende på is i et stykke tid, men det vil hendes mand ikke være med til. Mimi foreslår et kompromis. Er du enig?

Kære Mimi
Vi har fået et problem med min 76-årige svigermor. Hun er enke og har egentlig klaret sig godt, men i coronatiden har hun været meget alene, og det har forandret hende. Samtidig har hun fået problemer med sine knæ og sit syn. Vi har ikke været meget sammen under corona, fordi jeg har kol i let grad og var nervøs for smitte. Nu er vi alle vaccineret.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kritiserer børnebørnene

Desværre mistede jeg mit arbejde for nylig, og nu synes min svigermor, at jeg skal stå til rådighed med alt muligt. Jeg vil gerne hjælpe, men jeg kan ikke fare derover flere gange om ugen. Min mand er enebarn, så det hele hænger på os.
Det værste er dog, at hun brokker sig konstant, både over vejret, politikerne, naboerne, ja hvad som helst. Vores piger, som er 12 og 15 år, gider næsten ikke at besøge hende mere. Vi tvinger dem til det, men jeg kan godt forstå dem. Hun kritiserer deres tøj og skælder ud, så snart de kigger på deres mobil.Sidst vi var der, havde hun bagt kager, og fordi de var brændt på, ville pigerne ikke spise dem. Der blev stor ballade, for hun påstod, at kagerne ikke fejlede noget.

Min mand forsvarer hende

Min mand forsvarer hende og siger, at hun ikke har det nemt. Alligevel har vi begge prøvet at tale med hende. Vi har sagt, at vi ikke vil høre på, at hun hele tiden brokker sig, men det får hun vendt til, at hun overhovedet ikke må sige sin mening!
Hun har efterhånden svært ved at klare rengøringen, og vi har foreslået hende at få hjemmehjælp. Det vil hun ikke høre tale om, og det blev til, at vi ikke gider at hjælpe hende.Jeg har foreslået min mand, at vi lægger hende på is i et stykke tid, men det kan han ikke lide. Skal vi blive ved med at hjælpe, og skal vi tvinge pigerne på besøg? Eller har du en anden Løsning?
Hilsen Svigerdatteren

Skån jeres døtre

Kære Svigerdatter
Ja, coronatiden har været hård for mange, og det har den også for din svigermor. Jeg kan godt få lidt ondt af hende, men jeg forstår også udmærket, at du ikke har lyst til at høre på brok og bebrejdelser. Og jeg vil sige, at du bestemt ikke skal udsætte dine piger for det. De er ikke forpligtede til at besøge farmor, hvis farmor er utålelig. Dem skal I give en pause fra tvangsbesøgene.
Hvad angår dig selv, synes jeg heller ikke, du er forpligtet til at agere hjemmehjælper, navnlig ikke med al det brok. Du har din egen familie, som du skal sørge for, og du skal efter min mening skære betydeligt ned på servicen.
Og så kommer vi til din mand. Det er hans mor, og det er klart, at han har en anden relation. Men så må han overtage nogle af pligterne og klare de fleste besøg alene. Måske kan det få svigermor til forstå , at hun må tage sig sammen, hvis nogen skal gide at komme hos hende. Mit råd er derfor: Læg hende ikke helt på is, men trap ned på besøgene og skån jeres døtre.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold