Dyr

Efterlad ikke din hund i bilen i sommervarmen

15. juli 2013 af Nina Amdi Carlsen, Dyreværnet/Foto: Dyreværnet og All Over Press
Hvert år efterlader mange hundeejere deres hund i bilen ved høj solskin, selvom der løbende bliver advaret mod det. Men det kan være en fatal fejltagelse at efterlade sin hund i bilen på en varm sommer dag – også selvom det er overskyet, forklarer Nina Amdi carlsen, som er dyreværnsansvarlig og hundeadfærdsbehandler hos Dyreværnet.
_

Mange parkerer deres bil i skyggen, men tager ikke højde for, at solen flytter sig i løbet af dagen. Og en bil bliver hurtigt over 50 grader varm, selv om vinduet står lidt på klem.

Vi mennesker sveder, når vi har det varmt. Men den egenskab har vores hunde ikke. Den eneste måde de kan komme af med varmen, er via deres luftveje, via tungen og trædepuderne. Derfor koger din hund op, når den efterlades i en varm bil.

Det er tydeligt, når en hund er ved at få hedeslag:

  • Tungen hænger langt ude af munden
  • Hunden virker rastløs og forvirret
  • Hunden trækker vejret meget hurtigt og overfladisk

Hvis den ikke får hjælp i denne fase, går den i chok, besvimer og dør.

Forklaringen er, at når hunde får hedeslag, begynder cellerne i kroppen at dø, og det kan være skadeligt for hundens hjerne. Hvert år hjælpes utallige hunde ud af brandvarme biler, og nogle står desværre ikke til at redde.

Hvad gør du, hvis du ser en hund i en varm bil?

Ring straks til politiet, så de kan hjælpe med at få fat i ejeren af bilen eller få bilen låst op. Vent altid på politiet ved stedet, hvor hunden befinder sig, så du kan guide politiet hen til bilen.


LÆS OGSÅ: Hunden Jasper var lidt for nysgerrig - læs hvad der skete

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.
For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier. 
http://www.hillspet.dk/


Nina Amdi Carlsen er dyre-værnsansvarlig og hunde-adfærdsbehandler ved Dyreværnet

Hvis bilen er parkeret ved et indkøbscenter, så kontakt servicecentret og få dem til at efterlyse ejeren.

Når bilen er blevet åbnet, skal hunden straks ud i skyggen. Fugt dens mundvig med lunkent vand, og lad hunden drikke, hvis den er i stand til det. Læg evt. våde viskestykker på huden, der hvor hunden ikke har så meget pels.

LÆS OGSÅ: Hunden Toddy overlevede 45 minutter i iskoldt vand

Ring altid til en dyrlæge, som kan vurdere, om hunden skal indlægges med det samme, eller om den behandling, der gives på stedet er nok.

DERFOR: Lad din hund blive hjemme, hvis der er chance for, at den vil komme til at sidde efterladt i bilen.

- Jeg er sikker på at hunden, hvis den havde et valg, hellere vil være alene hjemme end at risikere at få hedeslag i en alt for varm bil, siger Nina Amdi Carlsen, dyreværnsansvarlig og hundeadfærdsbehandler hos Dyreværnet.

Sponsoreret indhold