Dyr

Hjemløs hund søgte venskab og fulgte Mikael 690 km

26. oktober Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: YouTube
Hunden Arthur fulgte efter et svensk ekstremsportshold i tykt og tyndt, og det blev begyndelsen på et venskab, der varede til det allersidste.
Hunden Arthur

Dette er den rørende historie om en hjemløs hund, der søgte venskab hos et svensk ekstremsportshold og fulgte dem i tykt og tyndt igennem Amazonas barske natur – en udmattende tur på mere end 690 kilometer.

Medlemmerne af det svenske ekstremsportshold "Team Peak Performance" var i gang med verdensmesterskabet i Adventure Racing World Championship, da de opdagede den forhutlede hjemløse hund.

Holdet havde – dækket af mudder og komplet udmattet – søgt hvile, inden de skulle begive sig ud på en 30 kilometer lang vandretur gennem den forræderiske ecuadorianske regnskov.

Et af medlemmerne, Mikael Lindnord, fik ondt af hunden og gav den lidt af sin dåsemad, og dette blev begyndelsen på et ukueligt venskab mellem mennesket og dets bedste ven.

Hunden Arthur
Arthur fulgte trofast med, selv om terrænet ofte var ufremkommeligt.
Foto: YouTube

For hunden, som det svenske ekstremsportshold døbte Arthur, ville ikke forlade gruppen.

Hver gang gruppen kastede sig over endnu en farefuld færd, fulgte hunden uden tøven efter. Den besteg stejle klipper og forcerede knæhøj mudder. Og da gruppen sejlede op ad floden i Amazonas jungle, svømmede Arthur trofast efter.

Efter seks dage – og mere end 690 kilometer gennem hårdt terræn – nåede gruppen og lille Arthur i mål, og det var tid til at sige farvel.

Hunden Arthur
Arthur svømmede ved siden af gruppens kano - til sidst endte de dog med at løfte den udmattede hund op i kanoen.
Foto: YouTube

Men Mikael Lindnord kunne ikke glemme lille Arthur og besluttede sig for at adoptere ham.

Men det var ikke en let proces at få myndighederne hjemme i Sverige overbevist om, at Arthur skulle med sin bedste ven hjem. Ifølge myndighederne var Arthur i for dårlig forfatning til den lange rejse.

Men Mikael Lindnord og resten af holdet gav ikke op. De tog derfor kontakt til flere dyrlæger for at få undersøgt Arthurs tilstand.

Hunden Arthur
Arthur sammen med sine svenske venner.
Foto: YouTube

Og onsdag den 19. november 2014 kom den glædelige nyhed så: Arthur var på vej hjem.

Kl. 23.00 om aftenen landede han sammen med sine bedste venner i lufthavnen i Sverige.

– Jeg tog til Ecuador for at vinde verdensmesterskabet. I stedet fik jeg en ny ven, har Mikael Lindnord udtalt til det svenske Aftonbladet.

Arthur og Mikael nåede at få seks helt særlige år sammen. I december 2020 måtte de dog endegyldigt sige farvel til hinanden. Her døde Arthur nemlig.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold