Hvem vil have mig: Perle søger et kærligt hjem i en ny familie
De har været overladt meget til sig selv, siden de kom til verden for otte måneder siden. Jo, de har fået føde, og kæl, men derudover intet andet, for det kunne deres tidligere ejer ikke overkomme.
– De har derfor ikke lært basale ting som at være renlige, være alene og at gå tur med halsbånd og i snor, fortæller Dyreværnets udrykningsleder Nina Amdi.
Dyreværnet blev alarmeret af et bekymret familiemedlem til ejeren, og nu er tre store hvalpe og to voksne hunde hentet ud af en lejlighed og bragt til Dyreværnets internat i Rødovre. Her står Nina Amdi og hendes team klar til at tage imod de fem hunde.
Nina Amdi var spændt på at møde den en lille hundefamilie, og hun så dem første gang, da fem par hundeøjne betragtede Nina og hendes team fra døråbningen på udrykningskøretøjet.
Hundeøjnene tilhørte, ”farfar” en nedslidt og gammel hund på 14 år, og moren, Bella på fem år, og de tre store hvalpe, Pjuske, Perle og Sara på otte måneder.
Perle, Pjuske og Sara
”Farfar” var i så dårlig en tilstand, at han måtte aflives på internatet efter dyrlægetjekket. Heldigvis stod det bedre til for de fire tæver.
– Da de ankom, var de forsigtige men glade. De har klaret sig godt, og vi kan mærke, at de er glade for mennesker. De har været hos en, som ikke har haft overskud til dem – ikke været ond mod dem, og det er positivt, fortæller Nina Amdi.

Hundehvalp var klar til nyt hjem: Men de nye ejere kom aldrig
Det er ikke alt, internatet kan gøre for de fire hunde. Deres job er først og fremmest at sørge for, at de kommer ind i en positiv udvikling, hvor de tør gå ture og have sele på uden besvær.
– Vi har ikke de samme muligheder, som man har i et hjem, og vi kan heller ikke lære dem at være renlige eller alene hjemme, fordi her er de aldrig alene, siger Nina.

Den voksne Bella har nogle andre forudsætninger, så Nina Amdi og hendes team skal kun tage sig af de tre store hvalpe, mens de finder en familie til dem.
– De er superkærlige, men også nogle banditter, for de hopper op. Men de er både glade for andre hunde og mennesker, og så giver de masser hundekys, siger Nina.
Fakta om Dyreværnet
Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger.
Foreningen blev stiftet i 1898, med det primære formål at komme de mange herreløse hunde i København til undsætning.
I dag hjælper Dyreværnet hunde fra forskellige hjemi Danmark, og ruster dem til et nyt hjem.
Værnet hjælper udover hunde, også katte, kaniner, marsvin og andre smådyr.
Pigerne er nu klar til adoption. Find dem på internatets hjemmeside.

Pjuske, Perle og Sara er en blandingsrace mellem labrador og kleiner münsterländer. Det gør dem gode med mennesker og børn, men også energiske og nysgerrige.
Der er tydelig forskel på de tre søstre. Perle ligner en typisk lys labrador, og Sara er hendes modsætning: hun har en helt sort pels. Pjuske har taget de klassiske træk fra kleiner münsterländer, som er mørkebrun med en pjusket pels, og det mærkes også på hendes høje aktivitetsniveau.

Din hund forstår hvad du siger
– Pjuske er den mest modige af de tre. Hun er den frække pige i klassen. Hun er den, som kommer først hen, og hun tør gå forrest, og vil gerne hilse og snakke med mennesker. Men hvor Sara er mere forsigtig, og Perle er en mellemting mellem Sara og Pjuske. Sara vil gerne mennesker, men hun skal bare lige snuse lidt først, siger Nina.
Nina ser optimistisk på de tre legesyge søstres fremtid.
– De har overrasket os positivt. De bliver mere og mere modige, selv om verden er stor. Men de har et godt sind og masser af gåpåmod. Så det skal nok gå dem godt, spår Nina.
Skal trænes
Det er en blid start på deres nye liv, som de tre store hvalpe har fået sig på internatet. De er stadig nye i den store verden. Derfor skal der en særlig indsats til for at få dem klar til et nyt hjem.
– Her i begyndelsen skal de have en masse tillid, de skal hygge sig og vænne sig til de nye omgivelser. Det er det vigtigste lige nu. Så vi begynder med at lære dem det mest basale, f.eks. gå en tur, fortæller Nina.
Det er Nina og hendes team, som står for træningen, derefter vurderer Signe Edlund, internatets adfærdsekspert, hvad der skal ske med hundene. Det er Signe, som siger god for, hvornår de er klar til adoption. Og det er de nu.

Hundemor genforenet med sine hvalpe
Alt imens hundene venter på en ny familie, er godbidder og klap den bedste måde til at få Pjuske, Perle og Sara på rette vej.
– Vi giver dem godbidder for at være modige, og roser dem for at turde gøre nye ting. Vi skal give dem selvtillid. De får også godbidder, når de får sele på. Og en ekstra, når de tager initiativ, fortæller Nina.

Kræver tålmodighed
Det er ikke alle familier, som kan klare adoptere en af de tre piger. De nye ejere skal have tid og lyst til at begynde helt fra bunden med at træne hundene i de basale ting, selv om de ikke længere er små hvalpe.
– Vi kommer til at vurdere de fire hunde enkeltvis i forhold til, hvilket slags hjem de har brug for at komme ud til. Det kan f.eks. være et hjem, hvor udeliv er rigtig vigtigt. Det kan også have betydning, om der er en anden hund i hjemmet i forvejen, eller om de kan være alene, fortæller Nina.

Beskyt din hund når der kommer børn i familien
Holdet bag de tre hunde tror på, at det nok skal gå dem godt.
– Vores håb er, at de får nogle dejlige familier, og at de skal til at begynde deres liv. Man får en fantastisk hund. Der skal lægges noget arbejde i det, men her får man en rigtig god, kærlig og sød hund, siger Nina.
Hundene er nu klar til adoption. Find dem på internatets hjemmeside.
I Ude og Hjemmes podcast ”Min kærlighedshistorie” fortæller meget forskellige danskere deres kærlighedshistorie på godt og ondt.Lyt i din foretrukne podcast-app.