Livsstil

En læser fortæller: Han blev forført af min veninde

3. juni 2022 Fortalt til Dorte Roholte. Modelfoto: Panthermedia
Når hun havde vist mig, at Tom ikke var værd at samle på, ville alt være som før – troede hun.

Jeg savnede en veninde

For fem år siden lignede min tilværelse pludselig ikke længere mine veninders. Vi var fire piger, som havde fulgt hinanden siden folkeskolen, og vi havde rejst og festet meget sammen. I en alder af 30 år blev jeg single og flyttede ind i en toværelses, mens mine veninder købte huse og fik børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi bevarede kontakten, men jeg savnede en veninde, hvis situation lignede min. Især ville jeg gerne have en at rejse med, og derfor blev jeg glad, da jeg gennem mit job lærte Maj at kende.

Hun var ni år ældre end mig, fraskilt og mor til en søn på 14, som halvdelen af tiden boede hos sin far. Maj var godt selskab og fuld af sjove påfund, og som jeg følte hun sig lidt ensom, fordi de fleste af hendes gamle venner havde holdt fast i eksmanden.

Det var Maj, der fandt vores første rejse. I foråret 2017 rejste vi sammen til øen Kap Verde ud for Afrikas vestkyst på en afbudsrejse. Vejret var godt, men hotellet var forfærdeligt. Poolen viste sig at være på størrelse med et badekar, og værelset var nedslidt og nusset. Alligevel havde vi det virkelig sjovt.

Samme sommer var vi 14 dage i Grækenland, og vi tog også til Thailand og til Kroatien, hvor vi lejede sommerhus og bil. Uden for ferierne tilbragte vi også meget tid sammen.

Så mødte jeg Tom

Det havde aldrig været min plan at forblive single, og derfor havde jeg en datingprofil. Det samme havde Maj, og vi var også hver for sig på date med flere forskellige mænd. De fleste skuffede os, men bagefter morede vi os med at snakke om dem.

I sommeren 2019 datede jeg Tom, og med ham var det anderledes. Han var fem år ældre end mig, så godt ud og var spændende at tale med, og han havde ingen børn, men ville gerne på et tidspunkt være far. Vi blev ved med at ses, og jeg præsenterede ham også for Maj, som jeg efterhånden opfattede som min nærmeste veninde.

Allerede inden dette møde havde jeg mærket, at Maj var irriteret over mit forhold til Tom. Vi tre spiste på en restaurant, og under middagen var hun morsom og imødekommende.

Dagen efter blev hun og Tom Facebook-venner, men hun sagde til mig, at efter hendes mening var Tom ikke noget for mig. Jeg tænkte, at det nok ikke passede hende så godt, hvis det blev alvor mellem ham og mig, for så ville hendes og mit rejseliv måske slutte.

Det endte med et opgør

Mens Toms og mit forhold var helt nyt, havde Maj og jeg bestilt en rejse til Milano. I dagene op til afrejsen havde jeg ikke så meget kontakt til Tom, men jeg regnede bestemt med at ses med ham, når vi kom hjem igen.

Sådan blev det bare ikke, for da Maj og jeg efter en lang shoppingdag i Milano fik nogle drinks, spurgte hun mig, om jeg anså Tom for at være trofast.

Undrende svarede jeg ja, og derefter tog hun med et spydigt smil sin mobil frem og viste mig nogle sms’er, Tom havde sendt hende få dage tidligere. Hun kunne tilmed fortælle mig om et kendetegn på hans krop, man ikke kunne se, medmindre han tog alt tøjet af.

– Kan du nu forstå, hvorfor jeg ikke synes, at han er værd at samle på? spurgte hun.

Først blev jeg paf, derefter blev jeg vred. Jeg var skuffet over Tom, men jeg var skam også skuffet over Maj.

Det endte med et opgør mellem os på hotellet i Milano. Hun havde forført ham for at vise, at han ikke var værd at samle på. Åbenbart troede hun, at så ville Tom være ude af billedet, og derefter ville alt mellem hende og mig være som før.

Sådan så sagen ikke ud for mig, så jeg pakkede min kuffert, tog til lufthavnen og ventede, til jeg kunne komme med et fly hjem. Fra lufthavnen gjorde jeg det forbi med Tom, og ham har jeg ikke set siden.

Maj ser jeg stadig indimellem i arbejdsmæssig sammenhæng, men ellers ikke. Heldigvis har jeg stadig mine gamle veninder, og jeg håber på at møde ham, det skal være alvor med.

Send din egen historie til [email protected] – vi garanterer anonymitet.

Sponsoreret indhold