Livsstil

En læser fortæller: Jeg sladrede om mit gudbarn

28. januar 2022 Fortalt til Dorte Roholte. Modelfoto: Panthermedia
Josephine var ude i noget skidt, og jeg måtte have fat på hendes mor.

Vi var forskellige som mødre

Mette og jeg blev veninder i folkeskolen og holdt forbindelsen, selv om vores liv udviklede sig i hver sin retning. Jeg fandt tidligt sammen med Lars, som jeg stadig er gift med, og inden jeg fyldte 30, var jeg mor til tre drenge.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mette tog en lang uddannelse og satsede på karrieren, før hun i en alder af 41 blev mor til Josephine. På det tidspunkt havde Mette valgt at flytte tilbage til vores hjemby, fordi det passede bedre med hendes job, og forholdet til Josephines far var slut. Jeg var stolt, da hun bad mig være gudmor for Josephine.

Hen over de næste år blev det klart, at Mette og jeg ikke var enige om, hvordan man skulle være mor. Jeg syntes, at Mette var lidt kontrollerende og overbeskyttende, mens hun mente, at jeg overlod for meget til tilfældighederne, hvad angik mine tre sønners pasning og opdragelse.

Vi var dog også enige om at respektere hinandens måder at gøre tingene på, og vi kunne altid tale os til rette og var aldrig i åben konflikt. Vores forskelligheder til trods opfattede jeg Mette som min bedste og mest inspirerende veninde.

Når Lars og jeg markerede en mærkedag som runde fødselsdage eller konfirmationer, inviterede vi naturligvis Mette og Josephine med, og derfor blev både mine og Lars’ familiemedlemmer bekendte med dem.

Josephine løj sig ældre

Lars har en lillebror, som hedder Rasmus. Han er nu 38 år og er fraskilt. For et halvt år siden dukkede Rasmus op hjemme hos os en søndag, hvor Lars var til fodbold. Jeg kunne mærke, at han ville tale om noget, som trykkede ham.

Efter to kopper kaffe kom det frem, at han havde oprettet en profil på en dating-app, hvilket der jo ikke var noget galt i, eftersom han var single. Det, han havde svært ved at få sagt, var, at han havde indstillet sine søgekriterier til kvinder i alderen 22 til 35 inden for en radius af 50 km.

– Det var jo dumt af mig, for selvfølgelig skal jeg ikke have så ung en kæreste, sagde han forlegent. – Men sagen er den, at jeg stødte på et foto af Josephine, og hun udgiver sig for at være 22. Men hun er da kun 13, ikke.

Jeg fik et lille chok, da han viste mig billederne af hende. Ved hjælp af makeup og opsat hår kunne hun godt gå for at være ældre, end hun virkelig var.

Da Rasmus var kørt igen, var jeg meget i tvivl om, hvad jeg skulle gøre. Jeg kunne ikke forestille mig, at Mette vidste besked, og jeg var overbevist om, at hun heller ikke ville bryde sig om at få det at vide.

Josephine ville sikkert tage det fortrydeligt op og sandsynligvis opfatte mig som en værre sladrehank. Jeg forestillede mig også, at mor og datter ville få en stor konflikt, hvis jeg afslørede min viden over for Mette.

Da Lars kom hjem, diskuterede vi det, og jeg nåede frem til, at jeg var nødt til at fortælle det til Mette, for Josephine kunne ende i en dum situation.

Jeg havde så svært ved at få det sagt, at det varede tre dage, før jeg ringede til Mette. Først blev hun tavs, derefter slog hun det hen med, at det ikke kunne passe. Hun afsluttede samtalen ret hurtigt, men et par dage senere ringede hun tilbage og forklarede, at det hele var en storm i et glas vand. Josephine havde nemlig bare trykket på et eller andet på sin mobiltelefon, som hun ikke skulle have trykket på.

Vi har mistet kontakten

Det blev en akavet, kort samtale, og siden har Mette og jeg næsten ikke haft kontakt. Når jeg skriver eller ringer, svarer hun sjældent. Det har jeg været ked af, og på et tidspunkt fortrød jeg, at jeg havde fortalt hende det med Josephine.

Nu er jeg nået frem til, at jeg alligevel gjorde det rigtige. Jeg synes stadig, at det er forældrenes opgave at lære børn at bruge de sociale medier på en fornuftig måde, og vi er nødt til at turde sige fra, hvis vores teenagere gør noget, der kan ende med at skade dem.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.

Sponsoreret indhold