Livsstil

Gratis ferieglæder for hele familien

17. oktober 2013 af Charlotte Højlund Foto: Charlotte Højlund
Det er ikke altid nemt at beskæftige ungerne i ferien. Ude og Hjemmes familieekspert giver dig ideer til hygge i ferien for både store og små - og det er alt sammen gratis aktiviteter.

Nogle jubler over ungernes efterårsferie, andre har dårlig samvittighed over ikke at kunne tage fri sammen med børnene. Det er der dog ingen grund til at ærgre sig over, for heldigvis er mange institutioner gode til at arrangere noget særligt for de børn, der ikke holder ferie. Det kan være ture, spille- og kreadage, og måske bliver der også råd til en bif-tur.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg arbejder hjemmefra, og så holder vi ferie - næsten - alle sammen. Jeg glæder mig, for selv om vejret aldrig er til at regne med, er der stadig plads til hjemmebagte boller, pandekager og varm kakao. Eller bare overskud til noget af det, der ikke er tid til i hverdagen som at male på lærred, tage en tur i skoven og selvfølgelig efterårets klassiker: Kastanjefigurer.

Og så er Danmark jo dejligt og fyldt med gratis glæder. Her kommer et par af mine tip:

Mine tip til hygge i ferien

¤ Giv dig god tid. Brug dårligt vejr til at have god tid sammen. I kan bage, læse en bog, se en film under dynen i sofaen eller bare sove længe.

¤ Nyd de sidste frugter. Alt er lidt senere på den i år, så mon ikke du stadig har æbler og måske blommer i haven? Der kan også være kartofler, der skal graves op og gemmes til senere. Gør det til et fælles projekt at få samlet det sidste ind og få en god snak samtidig.

LÆS OGSÅ: Nyd havens æbler: Lækker chokoladekage med æbler

Ud i naturen

¤ Tag en tur på stranden. Selv om det ikke længere er badevejr, er stranden et fantastisk sted. Der kan samles sten og skaller, som hjemme males og/eller limes på små æsker eller lærreder.

¤ Gå i skoven. Både voksne, børn og dyr nyder at hoppe rundt på store stammer eller sparke til efterårsløv.

LÆS OGSÅ: Kreativ med børnene: Sådan kreerer du søde glas med silhuetklip

Skattejagt med smartphone eller klassisk kortspil

¤ Tag på skattejagt. Geocaching er en ny form for skattejagt, hvor man bruger sin smartphone eller tablet til at finde forskellige "skatte" gemt rundt omkring i landet. Søg på nettet efter "geocaching" for at finde en rute nær dig og få nærmere instruktion.

¤ Spil et spil. Madpakker, lektier og fritidsaktiviteter levner sjældent tid til kortspil eller brætspil til hverdag. Men det er der nu, og vejret er helt ligegyldigt.

LÆS OGSÅ: Er dit barn ikke til at drive væk fra skærmen? Se Charlottes tip til gode skærm-regler

Sponsoreret indhold