Livsstil

Hygge-læsende børn bliver gladere unge

14. september Af Videnskab.dk
Foto: Colourbox
Børn, der hyggelæser i en tidlig alder, klarer sig generelt bedre end ikke-læsende børn, når det drejer sig om læring, hukommelse og taleudvikling, viser undersøgelse.
Pige læser

Børn, der begynder at læse for sjov, præsterer bedre i kognitive øvelser, og deres mentale sundhed er bedre i deres ungdomsliv.

Det viser en ny undersøgelse af britiske forskere, baseret på amerikanske tal.

Børn, der begyndte at læse for sjov i en tidlig alder, klarede sig generelt bedre i øvelserne med mundtlig læring, hukommelse og taleudvikling. Det samme gjaldt for deres faglige præstationer i skolen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Færre tegn på stress

Hjerneskanninger afslørede, at de børn, der havde taget læsning til sig tidligt, havde bedre udvikling af de områder i hjernen, der omfatter kognitive funktioner.

De samme børn havde det også bedre mentalt og viste færre tegn på stress og depression end deres alderssvarende, der ikke havde taget bøgerne til sig.

De havde også en tendens til mindre skærmtid i deres ungdomsliv. Derfor anbefaler eksperterne bag studiet forældre til at opmuntre deres børn til at læse fra en tidlig alder. Det kan nemlig gavne dem i fremtiden.

Sponsoreret indhold