Livsstil

Idéer til gode ferieoplevelser

16. juli 2015 Charlotte Højlund
Foto: Charlotte Højlund
Skolebørnenes lange sommerferie er godt i gang, og det kan være svært at underholde ungerne, hvis du selv kun har to-tre ugers ferie. Familie-ekspert Charlotte Højlund giver idéer til ferien med sfo'en, bedsteforældrene eller kammeraterne.
Fire børn klapper en hest på mark

Lad børnene komme på koloni

Efter at jeg er flyttet tilbage til København, er der dukket noget op igen, som jeg ikke kendte til, mens vi boede i Ringsted: København Lærerforenings Kolonier.

Da vi boede her sidst, var flere af mine børn med på de kolonier, og da jeg talte med min far om det, viste det sig, at lige præcis dér, hvor de almindelige kolonier bliver holdt, havde han også været på koloni som barn – på svagbørnskoloni.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det gav et andet indtryk af det hele, og jeg kom til at tænke på, om det egentlig var ment som et tilbud til socialt svage familier? Men hvorfor overhovedet tænke sådan?

Mine børn har elsket både sejler-, dyre- og sommerkolonierne, og de andre børn har ikke været særligt svage. I sidste uge var mine tre yngste skolebørn alle sammen på koloni med sfo og klub, og de nød det.

Sommerferie for børn i dag er noget andet, end det var tidligere. I dag er både mor og far på arbejde, og der er ikke så mange bedsteforældre, der kan tage over - de skal også passe jobbet. Så hvis ikke børnene skal på koloni, skal de enten i sfo, klub eller sidde alene hjemme, og det er der ikke meget sjov ved.

Så send dem nu af sted uden dårlig samvittighed, fordi de kommer ud og får nogle gode oplevelser på egen hånd

Idéer til sommerferieoplevelser - uden at holde ferie:

  • Benyt endelig kolonierne, hvad enten det er et offentligt tilbud, gennem fritidsordningen, spejderne, fodboldklubben og så videre. Børnene får nogle gode oplevelser og kommer hjemmefra, selv om den måske ikke står på charterferie i år.
  • Find udflugter til børnene i ferien. Her har vi også fået uddelt en folder med en masse forskellige dagsudflugter, man kan komme med på som barn. Hvis det også findes hos dig, så hold dig ikke tilbage med at benytte et af tilbuddene.
  • Hvis I gerne vil give børnene mere fri end jeres to-tre ugers ferie, kan I dele ferien mellem jer. I kan også tage et ekstra barn med på ferie og udflugter eller bytte, så dit barn også kommer af sted med en kammerat eller sine fætre og kusiner.
  • Lad børnene komme i sommerhus med bedsteforældrene, hvis det kan lade sig gøre. Ferie sammen med bedsteforældre har altid været en særlig nydelse for børn, og det er det stadigvæk. Så har du forældre, der gerne vil bruge en uge eller bare et par dage sammen med jeres børn alene, så tag endelig imod med kyshånd.
  • Gør noget særligt ud af weekenderne. Ofte skal der ikke meget til. Det kan være indkøb af den trampolin eller det store badebassin, de har ønsket sig længe, eller at I bygger et legehus eller en ny sandkasse.

Sponsoreret indhold